0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cordon bleu z vepřového

Cordon bleu z vepřového

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4892 kcal
Bílkoviny 417 g
Sacharidy 176 g
Tuky 272 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za 30 minut na stole

Suroviny

gouda 4 plátky
lze nahradit ementálem
šunka 4 plátky
mouka pšeničná hladká 100 g
strouhanka 130 g
vejce 1 ks
rozšlehané s trochou mléka
olej
na smažení
sůl
na dochucení, nemusí být
pepř
na dochucení, nemusí být
na měsíčky, k podávání
kousky, k podávání
fazolky zelené
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Plátky důkladně rozklepejte; dejte pozor, aby se neprotrhly. Pokud jste na to vyloženě zvyklí, můžete je lehce osolit a opepřit. Na každý kousek pak položte po plátku šunky a sýra. Plátky přeložte a okraje k sobě pořádně přimáčkněte.

3

Na tři talíře si připravte mouku, strouhanku a rozšlehanou vaječnou směs. Plněné kapsy poválejte nejdřív ve strouhance, potom v mouce, poté je vymáchejte ve vejci a pak znovu obalte strouhankou.

4

V nádobě, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte trochu oleje a z jedné strany na něm dozlatova opečte obalené plátky; trvá to asi čtyři minuty. Pak je i s pánví vložte asi na deset minut do trouby. Podávejte s citronem a zeleninou ohřátou v páře.

Související články

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.66

Anonym

Bleu znamená modrý, tedy mždycky se sýrem s modrou plísní, dár tomu chuť

Anonym

Bleu samozřejmě modrý neznamená (ty myslíš blue), plísňový sýr v tomto receptu nemá co dělat, takže recept je v pořádku. Toto české zprznění původního receptu se snaží vymýtit např. Zdeněk Polreich podobně jako používání kečupu na pizzu nebo vegety do vývaru:)

Jan Kalíšek

Bleu samozřejmě "modrý" znamená (francouzsky). V tomto případě však neodkazuje na plísňový sýr, ale na vyznamenání, podle kterého se tento recept jmenuje. Vyznamenání Cordon Bleu (česky modrá stuha) se uděluje mimo jiné nejlepším kuchařům ve Francii. Jinak recept úplně v pořádku není, protože originál se připravuje z telecího ořechu.

Anna Šebková

Ne, myslí bleu. To samozřejmě znamená modrý. Bohužel to totiž není název pocházející z angličtiny, ale z francouzštiny..

Nina Doskočilová

Bleu samozrejme modrý znamená, je to z francúzštiny. V originalnom recepte nie je uvádzaný konkrétny druh syra, odporúčaný je však niektorý zo švajčiarskych syrov, ideálne nejaký mäkkší a ľahko sa roztápajúci pri príprave :)

Ivan Horník

cordon bleu, neboli modra stuha, je francouske vyznamenani nejlepsich kucharu, ktere dalo jmeno slavnemu pokrmu, jehoz zakladem je teleci maso, sunka a syr typu emental, nebo gouda

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč