0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cordon Bleu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
2.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1586 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 1 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oběd pro rytíře – název Cordon Bleu dříve označoval rytířský řád svatého Ducha.

Suroviny

sýr 60 g
comté
šunka 4 plátky
kuřecí prsa 2 ks
s kostí z křídla
mouka pšeničná hladká
na trojobal
vejce 1 ks
na trojobal
strouhanka
na trojobal
sůl mořská
ghí
přepuštěné máslo na smažení
salát
zeleninový salát, k podávání

1 Sýr nařízněte na 4 špalíčky a každý zabalte do plátku šunky.

2 Střední část křídla s letkou odřízněte v kloubu. Prsíčko seřízněte z hrudního koše. Prsty nadzvihněte svaly na křídle a nožem podřízněte. Křídelní kost očistěte od blanek a šlach a prso otevřete z vnitřní strany. Do silnější části masa udělejte zářez a vzniklou kapsu naplňte sýrem zabaleným v šunce. Okraje kapsy přeložte a uzavřete tak, aby šunka nevyčnívala.

3 Do jednoho hlubšího talíře vsypte mouku, do druhého strouhanku a ve třetím rozšlehejte vejce. Maso osolte a obalte ze všech stran nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

4 V kastrolu rozehřejte máslo, a jakmile začne pěnit, vložte obalené kuřecí kapsy a smažte je z obou stran pomalu dozlatova, trvá to zhruba 15 minut. Během smažení maso dvakrát opatrně otočte a občas jej přelijte přepuštěným máslem. Smažený Cordon Bleu podávejte se salátem z rukoly, cherry rajčátek a bílé cibule s kapkou olivového oleje.

Recept je z kuchařky Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit