Cordon Bleu

Cordon Bleu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 716 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 0 g
Tuky 48 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Oběd pro rytíře – název Cordon Bleu dříve označoval rytířský řád svatého Ducha.

Suroviny

60 g
sýr comté
šunka 4 ks
2 ks
kuřecí prsa s kostí z křídla
hladká mouka, vejce a strouhanka
sůl mořská
máslo
přepuštěné na smažení
zeleninový salát k podávání

1 Sýr nařízněte na 4 špalíčky a každý zabalte do plátku šunky.

2 Střední část křídla s letkou odřízněte v kloubu. Prsíčko seřízněte z hrudního koše. Prsty nadzvihněte svaly na křídle a nožem podřízněte. Křídelní kost očistěte od blanek a šlach a prso otevřete z vnitřní strany. Do silnější části masa udělejte zářez a vzniklou kapsu naplňte sýrem zabaleným v šunce. Okraje kapsy přeložte a uzavřete tak, aby šunka nevyčnívala.

3 Do jednoho hlubšího talíře vsypte mouku, do druhého strouhanku a ve třetím rozšlehejte vejce. Maso osolte a obalte ze všech stran nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

4 V kastrolu rozehřejte máslo, a jakmile začne pěnit, vložte obalené kuřecí kapsy a smažte je z obou stran pomalu dozlatova, trvá to zhruba 15 minut. Během smažení maso dvakrát opatrně otočte a občas jej přelijte přepuštěným máslem. Smažený Cordon Bleu podávejte se salátem z rukoly, cherry rajčátek a bílé cibule s kapkou olivového oleje.

Recept je z kuchařky Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit