0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cordon Bleu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1586 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 1 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oběd pro rytíře – název Cordon Bleu dříve označoval rytířský řád svatého Ducha.

Suroviny

sýr 60 g
comté
šunka 4 plátky
s kostí z křídla
mouka pšeničná hladká
na trojobal
vejce 1 ks
na trojobal
strouhanka
na trojobal
sůl mořská
ghí
přepuštěné máslo na smažení
salát
zeleninový salát, k podávání

Postup

1

Sýr nařízněte na 4 špalíčky a každý zabalte do plátku šunky.

2

Střední část křídla s letkou odřízněte v kloubu. Prsíčko seřízněte z hrudního koše. Prsty nadzvihněte svaly na křídle a nožem podřízněte. Křídelní kost očistěte od blanek a šlach a prso otevřete z vnitřní strany.

3

Do silnější části masa udělejte zářez a vzniklou kapsu naplňte sýrem zabaleným v šunce. Okraje kapsy přeložte a uzavřete tak, aby šunka nevyčnívala.

4

Do jednoho hlubšího talíře vsypte mouku, do druhého strouhanku a ve třetím rozšlehejte vejce. Maso osolte a obalte ze všech stran nejdříve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

5

V kastrolu rozehřejte máslo, a jakmile začne pěnit, vložte obalené kuřecí kapsy a smažte je z obou stran pomalu dozlatova, trvá to zhruba 15 minut.

6

Během smažení maso dvakrát opatrně otočte a občas jej přelijte přepuštěným máslem. Smažený Cordon Bleu podávejte se salátem z rukoly, cherry rajčátek a bílé cibule s kapkou olivového oleje.

Recept je z kuchařky Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč