Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Rajská polévka

Rajská polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (53)
Do 30 minut Pro 3 děti a 2 dospělé

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2369 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 208 g
Tuky 133 g
Vláknina 78 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I když se to může zdát náročnější, polévku můžete vzít sebou i na jarní výlet. Nalijte ji do termosky a podávejte v hrnečkách. Přidat do ní můžete i vařenou rýži nebo hrstku kuskusu.

Suroviny

cibule 1 ks
menší, nadrobno nakrájená
máslo 1 plátek
třtinový cukr 1 PL
bobkový list 1 ks
skořice 1 ks
nové koření 5 kuliček
pepř mletý 3 kuličky
mouka pšeničná hladká 2 PL
rajčatové pyré 1 l
například Passata od Valfutty
1 kostka
hovězí bujon bez glutamátu např. od Vitany
citronová kůra 0.5 ČL
z biocitronu
tymián špetka
čerstvý či sušený
sůl
případně

1 V hrnci rozehřejte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli, trvá to asi čtyři minuty. Pak přisypte cukr, bobkový list, skořici, nové koření a pepř. Chvíli míchejte, aby cukr začal karamelizovat. Přisypte mouku, nechte ji minutu osmahnout a pak do hrnce nalijte pyré. Rozdrobte do něj bujon a přilijte asi 150 ml vody. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte deset minut vařit.

2 Těsně před koncem varu vmíchejte citronovou kůru a tymián. Podle potřeby dosolte, případně doslaďte, a polévku přeceďte.

 

Komentáře

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit