0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí müsli tyčinky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 59
Do 20 minut Velmi snadné na 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 211 g
Tuky 200 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé domácí müsli je skvělé k snídani, na svačinu nebo ke kávě na cestu do práce.

Suroviny

máslo 100 g
trochu navíc na vymazání plechu
vločky 200 g
viz Něco navíc
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 50 g
vlašské ořechy 50 g
nasekané
med 3 PL
třtinový cukr 100 g
světlý
skořice 1 ČL
mletá
sušené brusinky 100 g
nebo borůvky, třešně

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o rozměrech 18 x 25 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. Nasypte do ní vločky, semínka a oříšky, promíchejte je a dejte do trouby na 5–10 minut, aby krásně zezlátly.

2

Mezitím rozehřejte v pánvi máslo,  med a cukr. Přidejte směs z trouby, skořici a sušené ovoce a pořádně vše promíchejte. Přendejte zpět na plech, uhlaďte a pečte 30 minut. Nechte vychladnout a rozkrájejte na dvanáct tyčinek.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete použít, jaké chcete: ovesné, pšeničné, žitné, ječné, špaldové… skvělá je i verze s klíčky.

Související články

KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
10 rad, jak lépe a zdravěji jíst
  • Tipy a triky

10 rad, jak lépe a zdravěji jíst

Jídlo může být nejen skvělým požitkem, ale také zdrojem životní energie. Stefan Egger, šéfkuchař rakouského hotelu Theresa, má pro vás deset zlatých rad, kterými zkvalitníte svůj jídelníček. Odměnou vám budou ztracená kila a větší vitalita....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Dagmar Bergerová

Bohužel jsem v receptu nenašla kolik a jakých semínek nebo ořechů - nechybí tam něco? díky Dáša

Jana Kopřivová

Milá Dagmar, viz ingredience:

100 g másla + trochu navíc na vymazání plechu
200 g vloček (viz Něco navíc)
100 g slunečnicových semínek
50 g sezamových semínek
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek (anebo borůvek či třešní)

Anonym

Nevím kde se stala chyba, upečená směs vůbec nedrží pohromadě, na chut je sice výborná,ale je z toho müsli do jogurtu.

Vlasta Richterová

Pekla jsem v sobotu a byly výborné - ale musí se nechat úplně vychladnout, jinak se opravdu rozdrobí.

Hana Hlavacova

Dobry den , Jano, minuly tyden se na webu objevoval recept na mrkvovy dort bez mouky a bohuzel jsem si ho nestacila stahnout. Bylo by mozne mi ho poslat? Moc diky, Hanka

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit