Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na poctivý hospodský guláš: Má přesně daný postup jehož součástí je dokonalý cibulový základ

Vaškův guláš z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Guláš, to je česká klasika. Pravda je, že není tak úplně náš, inspiraci jsme si vzali z Maďarska, spíše než gulyási se ale podobá perkeltu. Ten český, kterému se také s oblibou přezdívá hospodský, má přesně daný postup, díky kterému docílíte tmavé a chuťově výrazné omáčky. Víte, jak na ni?

Hospodský guláš bychom měli najít v každé dobré české hospodě. Ne všechny ale vypadají stejně, některé jsou tmavší, jiné světlejší.

  • U barvy záleží na tom, jakou trpělivost má kuchař s přípravou cibulového základu, který by měl být co nejtmavší, ale zase ne spálený.
  • To by pak guláš chutnal hořce, a i když mezi pověrami koluje, že pravý hospodský guláš by měl být trochu hořský, rozhodně tomu tak není. 
  • Tmavší barvu mu může dodat také trocha tmavého piva, někdo guláš vaří se slupkami od cibule. 
  • Vyzkoušejte ho třeba podle našeho videa:
Skryt pre seznam

Recept na dokonalý guláš jinak není potřeba znovu rozepisovat, ten pro nás nejlépe okomentovat šéfkuchař Zdeněk Marcín. Najdete ho níže.

Chybí v něm snad jen zmínka o tom, že guláš můžete podávat s různými přílohami. Někdo nedá dopustit na klasické kynuté knedlíky, jiný na špekové. Guláš je také skvělý s čestvým kváskovým chlebem či bramboráčkami.

A teď už pusťe do kvízu. Pokud se na něj necítíte, protože s gulášem nemáte takové zkušenosti, berte ho jako kurz vaření. Bod po bodu se dozvíte, jak na to!

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč