Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Na party jeho množství zdvojnásobte.
Suroviny
Postup
V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena.
Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří.
Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.
Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl.
Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby.
Guláš nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně: omáčky a knedlíky(26 receptů)
- 10 receptů na poctivý hovězí guláš: Klasický hospodský i s krustou(9 receptů)
- Menu české kuchyně, polévky, knedlíky, maso, zabijačkové hody, moučníky(42 receptů)
- Guláš pro každého: z masa, brambor, hub i ryb(24 receptů)
Komentáře
anna syslová
06.01.2016 11:43
... jaký je důvod zchladnutí
... jaký je důvod zchladnutí cibule před přidáním masa?
Martina Zajícová
06.01.2016 13:40
Dobrý den, cibule díky tomu
Dobrý den, cibule díky tomu ještě více změkne, zjemní a zesládne...
anna syslová
27.01.2016 17:53
Díky za odpověď, zase jsem o
Díky za odpověď, zase jsem o něco chytřejší! :)