Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Navíc guláš z trouby je bez míchání a ani ho nemusíte tak často kontrolovat. Jeho příprava je skutečně velmi jednoduchá a výsledek dokonalý. Na party jeho množství zdvojnásobte.
Suroviny
Postup
V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena.
Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří.
Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.
Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl.
Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby.
Hotový guláš z trouby nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.
Komentáře
... jaký je důvod zchladnutí cibule před přidáním masa?
Dobrý den, cibule díky tomu ještě více změkne, zjemní a zesládne...
Díky za odpověď, zase jsem o něco chytřejší! :)