0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaškův guláš z trouby

Vaškův guláš z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vaškův guláš z trouby

4.4 / 5. Počet hodnocení: 72
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4585 kcal
Bílkoviny 304 g
Sacharidy 440 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Na party jeho množství zdvojnásobte.

Suroviny

sádlo 3 PL
cibule 1 kg
nakrájená nahrubo
cibule 1 ks
na ozdobení
kmín 0.5 ČL
kližka 1 kg
na kostky o hraně 2,5 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá sladká 2 PL
chilli paprička špetka
drcená
bobkový list 3 ks
rajčatový protlak 2 PL
vývar hovězí 1.5 l
strouhanka
chlebová, k zahuštění

Postup

1

V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena.

2

Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.

3

Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří.

5

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.

6

Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl.

7

Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby.

8

Guláš nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.

Související články

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš
  • Jak na to

Učíme se od mistra: Poctivý hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. S návodem krok za krokem připravíte pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Marcína dokonale vyladěný guláš. ...
Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš
  • Tipy a triky

Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš

Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule a nasledné smažení, od kterého se neodchází. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit