0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaškův guláš z trouby

Vaškův guláš z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vaškův guláš z trouby

4.3 / 5. Počet hodnocení: 77
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4585 kcal
Bílkoviny 304 g
Sacharidy 440 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Na party jeho množství zdvojnásobte.

Suroviny

sádlo 3 PL
cibule 1 kg
nakrájená nahrubo
cibule 1 ks
na ozdobení
kmín ½ ČL
kližka 1 kg
na kostky o hraně 2,5 cm
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá sladká 2 PL
chilli paprička špetka
drcená
bobkový list 3 ks
rajčatový protlak 2 PL
vývar hovězí 1,5 l
strouhanka
chlebová, k zahuštění

Postup

1

V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena.

2

Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.

3

Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří.

5

Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.

6

Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl.

7

Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby.

8

Guláš nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

anna syslová

... jaký je důvod zchladnutí cibule před přidáním masa?

Martina Zajícová

Dobrý den, cibule díky tomu ještě více změkne, zjemní a zesládne...

anna syslová

Díky za odpověď, zase jsem o něco chytřejší! :)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč