Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný pstruh s citronem a mátou

Grilovaný pstruh s citronem a mátou

3.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 906 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 18 g
Tuky 56 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované ryby jsou rychle hotové, nepotřebují náročnou přípravu a chutnají skvostně.

Suroviny

pstruh 4 ks
čerstvý, vykuchaný
sůl
na půlkolečka
máta 1 hrst
lístky
olivový olej

Postup

1

Ryby omyjte, osušte a zevnitř i zvenku řádně osolte. Na obou bocích každého pstruha udělejte 2–3 šikmé mělké zářezy. Do každého vložte lístek máty a půlkolečko citronu.

2

Pak ryby pokapejte olivovým olejem a poklaďte hoblinkami másla. Dejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 °C nebo na grilu v grilovacích kleštích na ryby zhruba deset až patnáct minut.

3

Po upečení ryby na pár minut zabalte do alobalu. Podávejte s letním salátem z brambor.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...