Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické kuře s mangovým salátem
Indické kuře s mangovým salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické kuře s mangovým salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 841 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 37 g
Tuky 29 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení manga, okurky a cibulky se bojíte úplně zbytečně. Největší lahůdka za tak příznivou cenu!

Související recepty

Suroviny

olivový olej
na pokapání
garam masala 1 PL
mango 1 ks
okurka ½ ks
koriandr čerstvý 1 hrst
nebo bílý jogurt
limeta ½ ks
šťva a nastrouhaná kůra
sůl
pepř
na dochucení

Postup

1

Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.

2

Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.

3

Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.

Komentáře

05.09.2007 08:32
Recept se nachází v č.6/06, str.14