Indické kuře s mangovým salátem

Indické kuře s mangovým salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 841 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 37 g
Tuky 29 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Spojení manga, okurky a cibulky se bojíte úplně zbytečně. Největší lahůdka za tak příznivou cenu!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
olivový olej
na pokapání
garam masala 1 PL
(indická směs)
mango 1 ks
velké, zralé
okurka 0.5 ks
lze nahradit 1ks malé
cibule 0.5 ks
malá, červená
koriandr hrst
čerstvé lístky
zakysaná smetana 150 ml
lze nahradit bílým jogurtem
limeta 0.5 ks
š%táva a nastrouhaná kůra
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
arabský chléb
k podávání
1.  Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.

2.  Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.

3.  Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.

Obchod Apetit