0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické džaldí-džaldí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4288 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 632 g
Tuky 170 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept opsal kuchyněmilovný strýc v práci za dob, kdy tam bývalo času víc než nazbyt. Také proto se původní název nejspíš poněkud pokroutil. Koláč si oblíbila celá naše rodina, je totiž: a) nebezpečně dobrý, b) efektní pro návštěvy, c) velmi jednoduchý!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Ester Brožová.

Suroviny

jablko 1 kg
oloupané, bez jadřince
krupice 1 hrnek
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
krupicový cukr 1 hrnek
máslo 200 g
rozpuštěné
rozinky
podle chuti
skořice
mletá, podle chuti
smetana ke šlehání
k podávání, nemusí být
zakysaná smetana
k podávání, nemusí být
jogurt
k podávání, nemusí být

Postup

1

Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr.

2

Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem.

3

V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

Lenka Pražáková

Celá rodina si na koláči fakt pochutnala, zařazujeme ho do našich oblíbených. Jen byl na nás až moc sladký. Při druhém pokusu jsem dala o polovinu méně cukr a byl bezchybný.

Dagmar Caletková

Tip: do sypké směsi jsem přidala na hrubo nasekané vlašské ořechy a mák (nemletý). Dodalo to nový rozměr. Cukru jsem dala taky míň. Jinak tenhle recept je skvělý tím, že je prakticky bez práce

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč