„Recept opsal kuchyněmilovný strýc v práci za dob, kdy tam bývalo času víc než nazbyt. Také proto se původní název nejspíš poněkud pokroutil. Koláč si oblíbila celá naše rodina, je totiž: a) nebezpečně dobrý, b) efektní pro návštěvy, c) velmi jednoduchý!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Ester Brožová.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr.
Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem.
V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.
Komentáře
Tip: do sypké směsi jsem přidala na hrubo nasekané vlašské ořechy a mák (nemletý). Dodalo to nový rozměr. Cukru jsem dala taky míň. Jinak tenhle recept je skvělý tím, že je prakticky bez práce
Já zase doporučuji přidat špetku soli.