Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické džaldí-džaldí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4288 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 632 g
Tuky 170 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept opsal kuchyněmilovný strýc v práci za dob, kdy tam bývalo času víc než nazbyt. Také proto se původní název nejspíš poněkud pokroutil. Koláč si oblíbila celá naše rodina, je totiž: a) nebezpečně dobrý, b) efektní pro návštěvy, c) velmi jednoduchý!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Ester Brožová.

Suroviny

oloupané, bez jadřince
krupice 1 hrnek
máslo 200 g
rozpuštěné
podle chuti
mletá, podle chuti
k podávání, nemusí být
k podávání, nemusí být
k podávání, nemusí být

Postup

1

Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr.

2

Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem.

3

V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

15.01.2018 07:46

Tip: do sypké směsi jsem přidala na hrubo nasekané vlašské ořechy a mák (nemletý). Dodalo to nový rozměr. Cukru jsem dala taky míň. Jinak tenhle recept je skvělý tím, že je prakticky bez práce

23.09.2009 10:57
Celá rodina si na koláči fakt pochutnala, zařazujeme ho do našich oblíbených. Jen byl na nás až moc sladký. Při druhém pokusu jsem dala o polovinu méně cukr a byl bezchybný.

Apetit magazín