4.3 / 5. Počet hodnocení: 64
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 159 g
Tuky 112 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete, protože cottage má vskutku symbolickou energetickou hodnotu.

Suroviny

sušenky 150 g
máslo 50 g
želatina 1 PL
prášková
limeta 2 ks
lze nahradit citrony
cottage 450 g
zakysaná smetana 150 g
moučkový cukr 3 PL
máta
lístrky na ozdobu, lze nahradit meduňkou
smetana ke šlehání
šlehačka na ozdobu

Postup

1

Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v lednici.

2

V misce smíchejte cottage se zakysanou smetanou, přidejte cukr a šťávu z jednoho citronu.

3

Želatinu namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná, a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte ji s připravenou směsí.

4

Směs nalijte na podklad ze sušenek a dejte na dvě až tři hodiny do lednice.

5

Dort ozdobte zbylým citronem nebo limetkou nakrájenými na kolečka a případně ještě bylinami nebo šlehačkou.

Tip Apetitu:
Kromě clubek vám poslouží i sušenky Bebe, klasické či čokoládové, esíčka nebo dětské piškoty. Nejsnadněji je rozdrobíte v mixéru – anebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Před časem jsem koláč zkoušela...byl docela dobry, takovy light dort, ale příště bych citrony či limetky nahradila pomerančem, pravda je že je dort super rychlý, a vypadá moc pěkně po ozdobení plátky ovoce

Anonym

recept jsem zkoušela, ale ani po mnoha hodinách v ledničce neztuhl a ani nebyl dobrý-a to mám cottage ráda..

Anonym

To je divné, asi jste špatně postupovala,můj ztuhl krásně a držel se zuby nehty ;-). Je skvělý pro lidi co moc nemusí sladké nebo se snaží omezovat cukry. Doporučuji

Anonym

Skúste namiesto rozpusteneňého masla pridať chladené. Funguje to omnoho lepšie a sušienky sa zbytočne nenapijú natoľko tukom

Anonym

uz nekolikrat jsem dort obmnenila a to tak ze misto cottage pouziju lucinu, vysledek se mi zda mozna jeste lepsi, vyzkousejte!

Anonym

Ja druhy nebo treti den prinesla ochutnat do prace - a nejak ten cottage zeslanel a nebylo to pozivatelny

Anonym

Zkusila jsem zkombinovat dva Apetit recepty na cheesecake - tento, s cottage syrem, a pak cheesacek s bilou cokoladou. Ze vsech surovin jsem prakticky vynechala jen mascarpone a limety, vysledek, ktery v pozitivnim slova smyslu uzemnil okoli, dekoroval boruvkovy preliv. Vrele doporucuju!

Anonym

Ani po několika hodinách v lednici mi neztuhl.. Zkusila jsem ho dát tedy do mrazáku a po půl hodině byl jen okraj tuhý, ale střed rozteklý jak máslo.. :(

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit