V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete, protože cottage má vskutku symbolickou energetickou hodnotu.
Suroviny
Postup
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v lednici.
V misce smíchejte cottage se zakysanou smetanou, přidejte cukr a šťávu z jednoho citronu.
Želatinu namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná, a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte ji s připravenou směsí.
Směs nalijte na podklad ze sušenek a dejte na dvě až tři hodiny do lednice.
Dort ozdobte zbylým citronem nebo limetkou nakrájenými na kolečka a případně ještě bylinami nebo šlehačkou.
Tip Apetitu:
Kromě clubek vám poslouží i sušenky Bebe, klasické či čokoládové, esíčka nebo dětské piškoty. Nejsnadněji je rozdrobíte v mixéru – anebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.
Komentáře
Anonym
10.05.2006 15:04
docela dobre
Anonym
01.06.2006 14:41
neztuhl a nechutnal
Anonym
23.04.2010 18:42
RE: neztuhl a nechutnal
Anonym
17.07.2006 23:58
Mozno stoji za pokus
Anonym
26.07.2006 10:20
lucina
Anonym
03.05.2007 08:36
Slany
Anonym
30.08.2007 22:35
Apetit 11/04
Anonym
28.10.2008 21:53
Cottage + bila cokolada
Anonym
18.04.2010 17:38
Neztuhl