Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limetkový koláč
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 92
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1988 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 159 g
Tuky 112 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V ničem si nezadá s opravdovým cheesecake. Dokonce má oproti němu jasnou výhodu – rozhodně po něm neztloustnete, protože cottage má vskutku symbolickou energetickou hodnotu. Jeho lehkost v kombinaci s pikantní limetkou vytvoří v tomto nepečeném limetkovém dortu dokonalou harmonii. Příště zkuste vyměnit limetku za citron, budete mile překvapeni.

Suroviny

sušenky 150 g
např. Club
cottage 450 g
lze nahradit citrony
prášková
máta
lístrky na ozdobu, lze nahradit meduňkou

Postup

1

Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v lednici.

2

V misce smíchejte cottage se zakysanou smetanou, přidejte cukr a šťávu z jedné velké limetky (citronu).

3

Želatinu namočte na pět až deset minut ve 150 ml studené vody, počkejte, až nabobtná, a mírně ji ohřejte, aby se rozpustila. Smíchejte ji s připravenou směsí.

4

Směs nalijte na podklad ze sušenek a dejte na dvě až tři hodiny do lednice.

5

Dort ozdobte zbylou limetkou (citronem) nakrájenou na kolečka a případně ještě bylinami nebo šlehačkou.

Tip Apetitu:
Kromě clubek vám poslouží i sušenky Bebe, klasické či čokoládové, esíčka nebo dětské piškoty. Nejsnadněji je rozdrobíte v mixéru – anebo v mikrotenovém sáčku pomocí válečku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

18.04.2010 17:38
Ani po několika hodinách v lednici mi neztuhl.. Zkusila jsem ho dát tedy do mrazáku a po půl hodině byl jen okraj tuhý, ale střed rozteklý jak máslo.. :(
28.10.2008 21:53
Zkusila jsem zkombinovat dva Apetit recepty na cheesecake - tento, s cottage syrem, a pak cheesacek s bilou cokoladou. Ze vsech surovin jsem prakticky vynechala jen mascarpone a limety, vysledek, ktery v pozitivnim slova smyslu uzemnil okoli, dekoroval boruvkovy preliv. Vrele doporucuju!
30.08.2007 22:35
Recept se nachází v č.11/04, str.85
03.05.2007 08:36
Ja druhy nebo treti den prinesla ochutnat do prace - a nejak ten cottage zeslanel a nebylo to pozivatelny
26.07.2006 10:20
uz nekolikrat jsem dort obmnenila a to tak ze misto cottage pouziju lucinu, vysledek se mi zda mozna jeste lepsi, vyzkousejte!
17.07.2006 23:58
Skúste namiesto rozpusteneňého masla pridať chladené. Funguje to omnoho lepšie a sušienky sa zbytočne nenapijú natoľko tukom
10.05.2006 15:04
Před časem jsem koláč zkoušela...byl docela dobry, takovy light dort, ale příště bych citrony či limetky nahradila pomerančem, pravda je že je dort super rychlý, a vypadá moc pěkně po ozdobení plátky ovoce
01.06.2006 14:41
recept jsem zkoušela, ale ani po mnoha hodinách v ledničce neztuhl a ani nebyl dobrý-a to mám cottage ráda..
23.04.2010 18:42
To je divné, asi jste špatně postupovala,můj ztuhl krásně a držel se zuby nehty ;-). Je skvělý pro lidi co moc nemusí sladké nebo se snaží omezovat cukry. Doporučuji

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...