Boloňská s dalšími chuťovými rozměry. Famózní a vyladěná! Je důkazem, že učit se od těch nejlepších se vždycky vyplatí.
Suroviny
1 Sušené houby nasekejte najemno, namočte a chvíli povařte, aby změkly. V hrnci na rozpuštěném másle zvolna orestujte slaninu. Přidejte mrkev a řapíkatý celer a pokračujte v opékání. Ke konci přidejte ještě cibuli, pak nasekané sušené houby i s nálevem a vše pomalu poduste.
2 V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a důkladně na něm orestujte polovinu masa, lehce osoleného. Přidejte zbytek masa a ještě chvíli restujte. Podlijte vínem a počkejte, až se zcela odpaří. Přimíchejte připravenou zeleninu a rajčatový protlak a opět zprudka opékejte, dokud se vše neodpaří až na tuk. Podlijte passatou a hovězím vývarem, přidejte celé koření zabalené v gáze a chvíli společně povařte.
3 Pečte přikryté v troubě při 140 °C tak dlouho, až bude maso měkké, nejméně 2–2,5 hodiny. Z hotové omáčky odstraňte koření. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané hoblinkami parmazánu.
Komentáře
23.11.2020 12:36
Nejlepší recept na boloňskou
Nejlepší recept na boloňskou omáčku, jaký můžete připravit. Doporučuji koupit vaječné chlazené těstoviny a bude to dokonalé.