0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Richardova boloňská omáčka s tagliatelle

Richardova boloňská omáčka s tagliatelle

4.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4795 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 313 g
Tuky 312 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Boloňská s dalšími chuťovými rozměry. Famózní a vyladěná! Je důkazem, že učit se od těch nejlepších se vždycky vyplatí. 

Suroviny

sušené lesní houby 40 g
nakrájené nadrobno
pancetta 80 g
nakrájená na kostičky
máslo 120 g
mrkev 120 g
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 120 g
nakrájený na kostičky
cibule 120 g
nakrájená na kostičky
olivový olej panenský 120 ml
vepřové maso mleté 400 g
vepřové ramínko mleté
hovězí maso mleté 200 g
hovězí plec mletá
víno červené 200 ml
rajčatový protlak 120 ml
rajčatová passata - pyré 600 ml
vývar hovězí 400 ml
nesolený
bobkový list 1 ks
hřebíček 1 ks
jalovec 1 kulička
muškátový oříšek 1 špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
tagliatelle
k podávání
parmazán
k podávání

1 Sušené houby nasekejte najemno, namočte a chvíli povařte, aby změkly. V hrnci na rozpuštěném másle zvolna orestujte slaninu. Přidejte mrkev a řapíkatý celer a pokračujte v opékání. Ke konci přidejte ještě cibuli, pak nasekané sušené houby i s nálevem a vše pomalu poduste.

2 V dalším hrnci rozehřejte olivový olej a důkladně na něm orestujte polovinu masa, lehce osoleného. Přidejte zbytek masa a ještě chvíli restujte. Podlijte vínem a počkejte, až se zcela odpaří. Přimíchejte připravenou zeleninu a rajčatový protlak a opět zprudka opékejte, dokud se vše neodpaří až na tuk. Podlijte passatou a hovězím vývarem, přidejte celé koření zabalené v gáze a chvíli společně povařte.

3 Pečte přikryté v troubě při 140 °C tak dlouho, až bude maso měkké, nejméně 2–2,5 hodiny. Z hotové omáčky odstraňte koření. Podávejte s čerstvými vaječnými těstovinami, posypané hoblinkami parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

Bohdanka Klimšová

Nejlepší recept na boloňskou omáčku, jaký můžete připravit. Doporučuji koupit vaječné chlazené těstoviny a bude to dokonalé.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit