Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Festival polévky provoní první adventní neděli pražské Výstaviště

Festival polévky plakát
ZDROJ: Archiv
sdílet:

První adventní neděli provoní na Výstavišti Praha Holešovice Festival polévky. Ve 40litrových kotlích dovezených z Maďarska, na otevřeném ohni a přímo před zraky diváků bude vařit desítka bister a restaurací. Těšit se můžete na českou klasiku i exotické chutě. Mimo jiných na festivalu uvaří i blogerka KOKO. Přijďte ochutnávat z vařících kotlíků v neděli 27. listopadu!

Festival polévky se bude konat v Praze podruhé. Svoji historii má ale mnohem delší – v západočeské Plzni proběhlo už 6 ročníků, které mají obrovský úspěch. „Festival polévky je výjimečný v tom, že všichni zúčastnění vaří přímo na místě před zraky diváků. Můžete tak vidět, jak se polévky připravují, a pak už si jen vybrat, které chcete ochutnat, a to je nejtěžší,“ říká s úsměvem Matěj Halaš, jeden z organizátorů.

vaření vývaru v kotlíku

Před Průmyslovým palácem bude stát celkem 16 kotlů, ve kterých se bude vařit. A jaké polévky budete moct ochutnat? „Každý prodejce bude mít jiný druh polévky. Dohlížíme na pestrost nabídky, a tak se žádná z polévek neopakuje. K ochutnání budou asijské speciality nebo rybí polévky. Chybět ale nemůže ani česká klasika jako dršťkovka nebo bílá zelnice,“ říká k výběru Dominika Antonie Skalová, další organizátorka festivalu. Dva druhy polévek si připraví také blogerka KOKO, jejíž kniha Menu podle Koko má velký úspěch.

vaření guláše v kotlíku

Festival polévky se uskuteční v neděli 27. listopadu od 11 hodin, těšit se můžete i na bohatý doprovodný program.

Vstup na akci je zdarma.
Více informací najdete na www.festivalpolevky.cz.

Související články

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín