
Apetit
Jsou hřejivé a svojí hedvábnou strukturou vás přímo pohladí. Krémové polévky jsou nejlepší právě teď, když venku fouká studený vítr a vy se potřebujete něčím zahřát a zasytit.
Uvařit krémovou polévku vám zabere minimum času, získáte však báječnou večeři pro celou rodinu.
- Stačí na oleji nebo másle trochu osmažit zeleninu a zalít ji vodou nebo vývarem.
- Do polévky přidáte koření a bylinky podle chuti a vše povaříte do změknutí.
- Pak už jen stačí zeleninu rozmixovat na hladký krém.
- Ideálními zeleninovými adepty na krémovou polévku jsou dýně, mrkev, celer, květák, brokolice.
- Ke zjemnění chuti se výborně hodí smetana nebo kokosový krém. Nic nezkazíte ani hrstí čerstvé nasekané natě – petrželová, cibulová, pažitková nebo pohanková nať, řeřicha, bazalka

- Polévku můžete také zakápnout olejem (např. olivovým, dýňovým nebo ořechovým) a pro větší vydatnost přisypat pár křupavých krutonů z opraženého pečiva. Inspirujte se některým z našich receptů na vydatné podzimní polévky.