5× podzimní krémová polévka

sdílet:
Jsou hřejivé a svojí hedvábnou strukturou vás přímo pohladí. Krémové polévky jsou nejlepší právě teď, když venku fouká studený vítr a vy se potřebujete něčím zahřát a zasytit.

Uvařit krémovou polévku vám zabere minimum času, získáte však báječnou večeři pro celou rodinu. Stačí na oleji nebo másle trochu osmažit zeleninu a zalít ji vodou nebo vývarem. Do polévky přidáte koření a bylinky podle chuti a vše povaříte do změknutí. Pak už jen stačí zeleninu rozmixovat na hladkou polévku. Ke zjemnění chuti se výborně hodí smetana nebo – pro  milovníky exotiky – kokosový krém. Nic nezkazíte hrstí čerstvé nasekané natě (petrželová, cibulová, pažitková nebo pohanková nať, řeřicha, bazalka…). Polévku můžete také zakápnout kvalitním olejem (např. olivovým, dýňovým nebo ořechovým) a pro větší vydatnost přisypat pár křupavých krutonů z opraženého pečiva. Inspirujte se některým z našich receptů na vydatné podzimní polévky.

5× recept na krémovou polévku:



Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit