Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Játrová paštika podle Hanky

Játrová paštika podle Hanky

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 12

Vyzkoušejte jemnou játrovou paštiku, uvidíte, že jí propadnete stejně jako moje rodina.

Suroviny

máslo 200 g
máslo 100 g
na zalití
33%
sůl
pepř
nakládaný pepř
na zdobu
na ozdobu

Postup

1

Játra pokrájejte na menší kousky. V pánvi  trochu másla nebo oleje orestujte česnek a očištěná játra dohněda; játra nesmějí být syrová, ale měly by uvnitř zůstala lehce růžová. Těsně před koncem restování k játrům přilijte brandy a nechte ji jen částečně odpařit. Česnek jsem před mixováním jater vyndala.

2

Játra rozmixujte dohladka. Přidejte zbývající rozpuštěné máslo, smetanu a dochuťte solí a pepřem. Znovu vše důkladně promixujte.

3

V kastrůlku rozpusťte máslo na zalití paštiky, nechte ho trochu vychladnout a přelijte jím vršek paštiky. Ozdobte nakládaným pepřem, brusinkami a nechte paštiku v chladu zatuhnout.

4

 
Ochutit paštiku lze podle fantazie a chuti různým kořením - tymián, bobkový list, šalvěj, … , naloženými brusinkami v brandy

Ilustrační foto: ImageProfessionals

Autor: Pavla Kokešová

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč