Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové plátky

Vepřové plátky

Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2097 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 67 g
Tuky 136 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přírodní vepřové plátky jsou neskutečná lahůdka. Přitom úplně nenáročná na suroviny i čas. Jako přílohu doporučujeme rýži, brambory nebo hranolky.

Suroviny

vepřová pečeně
sůl
pepř mletý
vepřové sádlo 1 PL
nakrájená najemno
vývar 500 ml
voda
podle potřeby
rýže dušená
nebo vařené brambory, k podávání

Postup

1

Maso nakrájejte na plátky a seřízněte blánu, popřípadě ji na několika místech nařízněte, aby se plátky na pánvi nezkroutily.

2

Maso osolte, opepřete a obalte v mouce.

3

Nahřejte pánev a přidejte sádlo. Maso opečte pár minut z obou stran dozlatova a odložte stranou. 

4

Zmírněte teplotu a do uvolněné pánve přidějte máslo a cibuli a zvolna opékejte. Když cibule zezlátne, přidejte zbytek mouky a za stálého míchání několik minut provařte.

5

Postupně po třetinách vlijte vývar a důkladně rozmíchejte, aby v tekutině nezůstaly hrudky.

6

Vraťte do pánve zpět maso a přidejte kmín. Přiveďte k varu a přikryté zvolna vařte asi 45 minut, nebo až je maso krásně měkké. Pokud se vývar mezitím vyvaří, podlívejte vodou. Pokud je ho naopak stále moc, odklopte a vařte do zhoustnutí. 

7

Podávejte s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Ilustrační fotografie: Unsplash.com

Autor: Sára87

Apetit magazín