Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zanedlouho budou ryby trvalou součástí českého jídelníčku. Firma Fjord Bohemia má jasný cíl

AD
Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia
sdílet:

Přestože rybářství má u nás slavnou a dlouhou tradici, v konzumaci rybího masa zůstává naše země na posledních místech. Tento trend se snaží v Česku změnit společnost Fjord Bohemia, která je zaměřená na dovoz a zpracování mořských ryb z celého světa.

Statistiky hovoří o tom, že ve světě každý člověk zkonzumuje 16 kilogramů ryb ročně. V ČR sice jejich obliba vytrvale roste, ale Češi sní za rok pouhé čtyři kilogramy rybího masa na osobu. 

Hlavním úkolem firmy Fjord Bohemia je dostat k zákazníkům ryby v nejvyšší možné kvalitě. „Norského lososa Češi neustále vnímají jako delikatesu. Dají si lososa třeba jednou za měsíc a chtějí si na této skvělé rybě skutečně pochutnat. Naše firma si vytýčila jasný cíl: dostat k lidem výbornou, kvalitní rybu a tomu je podřízeno doslova všechno," říká ředitel Fjord Bohemia Jan Bártl. 

Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Společnost vytvořila velmi rychlý a spolehlivý systém logistiky a skladování chlazených a mražených ryb. Právě to je zásadní pro dodržení vysoké kvality. „Do 48 hodin od výlovu tak může k zákazníkům mířit čerstvý norský losos, treska, halibut nebo kalamáry ze severských moří. Z teplých jižních moří pak pražma nebo krevety," podotýká Bártl.

Fjord Bohemia, člen investiční skupiny Invest Property & Consulting (IPC) je významným dodavatelem mořských ryb pro online supermarket Rohlik.cz. Ten je prodává pod privátní značkou Fjoru. Podobný sortiment dodává společnost i do dalších řetězců jako je Makro, Kaufland, Lidl nebo prodejny JIP. Ředitel společnosti Jan Bártl je přesvědčen, že vzhledem ke své poloze se naše země může v budoucnu stát velmocí obchodu s rybami. Stejně tak pokládá za přirozené, že během krátké doby se stanou mořské ryby trvalou součástí českých jídelníčků. Češi se podle jeho názoru nebrání zajímavým receptům, a tak se i spotřeba mořských ryb v ČR srovná s ostatními zeměmi.

Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Mořské ryby jsou totiž vynikající surovinou, obsahují množství vitamínů, minerálů i bílkovin. Lze je připravit na téměř neomezené množství způsobů a jejich úprava je velmi rychlá. Rybí maso je totiž velmi jemné.

  • Z ryb se vaří vynikající a slavné polévky, ryby můžeme udit, nakládat, dusit v páře nebo smažit jako řízky.
  • Skvělé jsou karbanátky z rybího mletého masa i minutkové steaky.
  • Výborná je ryba v aspiku, rybí pomazánky nebo saláty.
  • Gurmáni tvrdí, že úplně nejlepší jsou ryby grilované nebo pečené v celku.
Fjord
ZDROJ: Fjord Bohemia

Související články

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...