Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vařte s Florence Pugh: Vyzkoušejte recepty podle oscarové herečky. Má ráda jednoduchá jídla z dostupných surovin

Florence Pugh
ZDROJ: Getty Images
sdílet:

V pouhých sedmadvaceti letech zazářila ve spoustě filmovými kritiky oceňovaných rolích, ale kdyby náhodou tuhle profesi pověsila na hřebík, neztratí se ani v kuchyni. Kde se vzala její láska k vaření a které její recepty stojí za to vyzkoušet?

Vaření má v genech

Florence se totiž narodila do rodiny, která ráda vaří. Její otec Clinton Pugh se vařením dokonce živí. Je šéfkuchařem a majitelem několika podniků v Oxfordu, včetně vyhlášené restaurace Cafe Coco na oxfordské Cowley Road.

  • Herečka i její tři sourozenci Arabella, Sebastian a Rafaela během dospívání pracovali v otcových podnicích. Florence si vyzkoušela také práci za barem, což jí možná pomohlo vybudovat sebevědomí, které se při hraní velmi hodí.
  • Tatínek ji také naučil, že při vaření je potřeba mít ostrý nůž, čehož se herečka drží dodnes. Když je na návštěvě u svých přátel, kterým chystá jídlo, buď si nosí vlastní nože, nebo jim daruje nové, aby s nimi mohla vařit.
  • A byl to právě její otec, kdo ji v době koronaviru inspiroval ke sdílení své vášně k vaření.
  • Když se herečka, podobně jako všichni na celém světě, necítila během lockdownu dvakrát dobře, otcova dobře mířená otázka „Proč netancuješ a nevaříš?“ padla na úrodnou půdu.

Vaříme s Flo

Florence se opravdu pustila do tance i vaření a ukázala to světu – tedy svým sledujícím na Instagramu. A videa, která herečka začala sdílet do stories, pojmenovala „Cooking with Flo“ neboli „Vaříme s Flo“.

  • Některá z nich najdete na jejím oficiálním instagramovém účtu @florencepugh uložená ve výběrech, nebo mrkněte na youtubový kanál s názvem Cooking With Flo, kde jich můžete vidět ještě více.
  • Ve svých receptech ráda improvizuje s tím, co zrovna najde v lednici a snaží se neplýtvat. Proto u ní najdete spoustu receptů na nejrůznější zeleninová jídla jako je ratatouille, tzatziki, polévka z máslové dýně, česnekové krevety se zeleninovou omáčkou nebo fazolový salát. Jindy zas ukazuje, jak si připravuje domácí zmrzlinu, nudle nebo její nejoblíbenější černý čaj s ovesným mlékem, na který nedá dopustit každé ráno. Britskou národnost prostě nezapře.
  • Její videorecepty jsou všechno, jen ne strojené. Herečka v nich naplno ukazuje svůj smysl pro humor, pozitivní energii a rozhodně se nebojí ani trapných momentů. Je zkrátka vidět, že si ze sebe dokáže udělat legraci.
  • Většinou oblečená do žluté zástěry s červeně vyšitým monogramem Florence v kuchyni doslova tančí s nožem i ingrediencemi, a je vidět, že mezi její nejoblíbenější suroviny patří česnek, cibule, rajčata, papriky, chilli papričky, olivový olej a sýr feta.
  • Ve videu pro Harper's BAZAAR prozradila, že miluje řeckou kuchyni právě proto, že využívá jednoduché čerstvé a lokální suroviny.

Česnekové crostini, cedník na hlavě a róba od McQueena

Svoje kulinářské umění, humor a šarm ukázala ve videu, které natočila pro magazín Vogue. Nechybí její pověstné taneční kreace a vtipné hlášky, během kterých si nasadí na hlavu kovový cedník, jako by to byl klobouk. To vše v luxusních červených šatech od britského módního návrháře Alexandra McQueena.

  • Během přípravy typického italského předkrmu crostini – tenkých plátků opečeného rustikálního chleba s česnekem, chilli rajčatovou salsou, ančovičkami a oblíbeným sýrem feta – se s diváky podělila o svůj postoj k jídlu a vaření obecně.
  • Vaření je pro ni způsob, jak si odpočinout po náročném natáčecím dni, proto si vždycky ráda připraví dobrou večeři.
  • Ve videu se také rozpovídala o tom, že nelpí na dokonalosti, ba naopak – ráda během vaření experimentuje.
  • Například nezná přesnou teplotu trouby pro opékání chleba a když jí do misky s rajčatovou salsou ukápne větší množství vinného octa, nic si z toho nedělá a pokračuje dál.
  • Kromě crostini ukáže divákům přípravu svého oblíbeného aperitivu Martini „With a Twist“ – drink z vyšejkované vodky s ledem, ozdobeného plátkem citronové kůry.
  • Herečka se také dotkne tématu diet a toho, jak komplikovaný vztah s jídlem mohou ženy (zejména mladé hollywoodské herečky) mít a jak šokující pro ni byl vstup do filmového průmyslu, kde bylo hubnutí jakousi nepsanou normou.
  • Vše však shrnula větou „Miluji jídlo“ a je jasné, že tahle mladá sebevědomá žena si svou lásku k jídlu vzít nenechá.

Zdroje informací: US Weekly, People, @florencepugh, @cookingwithflo, GH Gossip

Související články

Autor: Zorka Švarcová

Apetit magazín