Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazované perníčky
Glazované perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazované perníčky

4.1/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 399 g
Tuky 123 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na glazovené perníčky od Yotama Ottolenghiho a cukrářky Heleny Goh okouzlil celý internet i nás. V receptu nezapomeňte na pepř, dává perníčkům ten pravý šmak.

Suroviny

pokojové teploty
třtinový cukr 90 g
melasa 100 g
z třtinového cukru (prodávájí prodejny zdravé výživy)
+ na podsypání
zázvor (mletý) 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
Na polevu
skořice 1 špetka
mletá
rozpuštěné teplé
rum 1 PL
voda 1 ČL
teplá, na zředění

Postup

1

Utřete v míse společně máslo, cukr a melasu do pěny. Přidejte žloutek, promíchejte.

2

Všechny suché přísady prosejte do mísy a zapracujte do těsta – můžete použít míchací metlu v robotu puštěném na nízké otáčky. Pokud je těsto suché a nechce se spojit, přidejte 1 lžíci ledové vody. Vyklopte těsto na pracovní desku a zploštěte jej do disku, zabalte a uložte na 30 minut do chladničky.

3

Předehřejte troubu na 180°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 5 mm. Razítko na sušenky nebo dno broušené skleničky obtiskněte do mouky, setřeste přebytečnou mouku a pevně vtlačte do těsta. Vykrájejte tvary pomocí vykrajovátka na sušenky, které je o něco větší než otisk. Pokračujte do spotřebování těsta.

4

Přeneste na plech ve zhruba 2 cm rozestupech a pečte 8–9 minut. Během pečení jednou otočte plechy v troubě. Upečené sušenky budou měkké, ale postupně zpevní – pozor na přepečení.

5

Na polevu prosejte moučkový cukr a skořici do mističky. Přidejte rozpuštěné máslo, rum, vodu a vyšlehejte dohladka. Perníčky natírejte buď ještě teplé, nebo vychladlé – výsledek je trochu jiný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín