Se stužkou máte z perníčků voňavou ozdobu na vánoční stromeček.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
600
g
moučkový cukr
150
g
med
200
g
tekutý, teplý
vanilkový cukr
1
bal
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
máslo
120
g
perníkové koření
2
ČL
vejce
3
ks
2 do těsta + 1 na potření
krystalový cukr
na posypání
Postup
1
Z hladké mouky, moučkového cukru, teplého medu, vanilkového cukru, kypřicího prášku, másla, koření do perníku a 2 vajec vypracujte hladké těsto a nechte je 24 hodin v chladu odpočívat.
2
Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Z těsta vyválejte 2mm plát a vykrájejte z něj velká kolečka a do nich vykrojte hvězdičku. Vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem, potřete vejcem rozšlehaným v troše vody a posypte krystalovým cukrem. Pečte asi 10–15 minut. Perníčky se lehce nafouknou.