Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Na cca 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5243 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 816 g
Tuky 146 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se stužkou máte z perníčků voňavou ozdobu na vánoční stromeček.

Suroviny

med 200 g
tekutý, teplý
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 120 g
vejce 3 ks
2 do těsta + 1 na potření
krystalový cukr
na posypání

Postup

1

Z hladké mouky, moučkového cukru, teplého medu, vanilkového cukru, kypřicího prášku, másla, koření do perníku a 2 vajec vypracujte hladké těsto a nechte je 24 hodin v chladu odpočívat.

2

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Z těsta vyválejte 2mm plát a vykrájejte z něj velká kolečka a do nich vykrojte hvězdičku. Vyskládejte je na plechy vyložené pečicím papírem, potřete vejcem rozšlehaným v troše vody a posypte krystalovým cukrem. Pečte asi 10–15 minut. Perníčky se lehce nafouknou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...