0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Túra po valtických vinicích pěšky i na kole

Túra po valtických vinicích pěšky i na kole
sdílet:

Valtické vinice s výkladem o historii, na kole i pěšky. Skvělý nápad, jak strávit slunné sobotní odpoledne.

Túra po valtických vinicích

Vinné sklepy Valtice pořádají v sobotu 21. června oblíbenou akci S vínem pěšky i na kole. Ti, kdo preferují jízdu na kole, si společně vyjedou po lichtenštejnských vinařských stezkách a absolvují tak dvacet pět kilometrů dlouhou trasu. Chodci se svezou autobusem do Dolních Dunajovic, odkud se vydají na prohlídku vinic. Součástí túry je i výklad o historii tohoto regionu a ochutnávka vín, která se vyrábějí z úrody místních vinic. Všichni účastníci, cyklisté i pěší turisté se sejdou v 9.30 hod u Zámeckého sklepa ve Valticích. Akce skončí okolo 13. hodiny.

na kole

Jak se přihlásit

Pokud vás akce zaujala, potvrďte svoji účast na spvv@valtice.cz. Účastnický poplatek 200 Kč zaplatíte až na místě. Jeho součástí je i šest vzorků moravských vín, sklenička, nealkoholický nápoj a občerstvení. Více informací o akci najdete zde.

Tip redakce: Pokud se vám ve Valticích zalíbí, na zopakování návštěvy nemusíte dlouho čekat. Po túře můžete v degustaci pokračovat na Valtickém zámku, kde bude v sobotu 21. června od 16.30 probíhat Zámecký košt vín. Můžete přijít jen tak, na skleničku, a nebo si zamluvit řízenou degustaci se sommeliérem. Ta stojí 500 Kč, ale obsahuje i občerstvení z rautu a šek na nákup vín. Další info zde.

Související články

Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Jak degustovat víno jako profesionál
  • Tipy a triky

Jak degustovat víno jako profesionál

Degustace vína není jenom zábava, ale i velké umění, které se řídí přísnými pravidly. Nabízíme vám jejich základní přehled. ...
Jak poznat dobré víno
  • Zajímavosti

Jak poznat dobré víno

Vinný seminář, který vznikl ve spolupráci se Scuk.cz, je rozdělen do tří tematických bloků. V úvodu vás lektor Matouš Petráň ve stručnosti zasvětí do historie vína a vysvětlí vám, jaká je úloha sommeliéra. Dozvíte se také, jakým způsobem...
Autor: Nikita Rybová

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit