Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Túra po valtických vinicích pěšky i na kole

Túra po valtických vinicích pěšky i na kole
sdílet:

Valtické vinice s výkladem o historii, na kole i pěšky. Skvělý nápad, jak strávit slunné sobotní odpoledne.

Túra po valtických vinicích

Vinné sklepy Valtice pořádají v sobotu 21. června oblíbenou akci S vínem pěšky i na kole. Ti, kdo preferují jízdu na kole, si společně vyjedou po lichtenštejnských vinařských stezkách a absolvují tak dvacet pět kilometrů dlouhou trasu. Chodci se svezou autobusem do Dolních Dunajovic, odkud se vydají na prohlídku vinic. Součástí túry je i výklad o historii tohoto regionu a ochutnávka vín, která se vyrábějí z úrody místních vinic. Všichni účastníci, cyklisté i pěší turisté se sejdou v 9.30 hod u Zámeckého sklepa ve Valticích. Akce skončí okolo 13. hodiny.

na kole

Jak se přihlásit

Pokud vás akce zaujala, potvrďte svoji účast na [email protected]. Účastnický poplatek 200 Kč zaplatíte až na místě. Jeho součástí je i šest vzorků moravských vín, sklenička, nealkoholický nápoj a občerstvení. Více informací o akci najdete zde.

Tip redakce: Pokud se vám ve Valticích zalíbí, na zopakování návštěvy nemusíte dlouho čekat. Po túře můžete v degustaci pokračovat na Valtickém zámku, kde bude v sobotu 21. června od 16.30 probíhat Zámecký košt vín. Můžete přijít jen tak, na skleničku, a nebo si zamluvit řízenou degustaci se sommeliérem. Ta stojí 500 Kč, ale obsahuje i občerstvení z rautu a šek na nákup vín. Další info zde.

Související články

Autor: Nikita Rybová

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...