Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.7/5 Počet hodnocení: 124
Více než hodinu Velmi snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2438 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 452 g
Tuky 39 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete si rozšířit svůj bábovkový repertoár o další recept? Pak vyzkoušejte tuto jablečnou bábovku podle naší čtenářky. Ideální na podzim, kdy potřebujete zahnat chmury.

Suroviny

vejce 3 ks
cukr 1 hrnek
rostlinný olej ½ hrnku
mléko 1 hrnek
skořicový cukr ½ bal
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
(nemusí být)
(nemusí být)

Postup

1

Ušlehejte sníh a utřete žloutky s cukrem.

2

Do žloutků zašlehejte olej, mléko a přidejte nastrouhaná jablka.

3

Opatrně spojte se sypkými surovinami.

4

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a upečte na 190 °C, dokud nebude bábovka hotová. Poznáte to podle toho, že zapíchnutá špejle vyjde z těsta suchá.

 

Autor: cllarca

Komentáře

18.02.2023 10:34
V ingrediencich chybi kolik mouky? A olej, ktery se pak objevuje v navodu..
28.02.2023 16:18

Dobrý den, 
jedná se bohužel o uživatelský recept (nikoliv redakční), takže množství surovin nemůžeme doplnit :-(. Mrzí nás to. S jablky ovšem máme i dvě redakční bábovky: https://www.apetitonline.cz/recept/jablkova-babovka-s-orechy & https://www.apetitonline.cz/recept/hrnkova-babovka-s-kakaem-jablecnym-p…
Obě jsou moc dobré :-).

Ať se bábovka povede, redakce Apetitu

Apetit magazín