Chcete si rozšířit svůj bábovkový repertoár o další recept? Pak vyzkoušejte tuto jablečnou bábovku podle naší čtenářky. Ideální na podzim, kdy potřebujete zahnat chmury.
Postup
1
Ušlehejte sníh a utřete žloutky s cukrem.
2
Do žloutků zašlehejte olej, mléko a přidejte nastrouhaná jablka.
3
Opatrně spojte se sypkými surovinami.
4
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy a upečte na 190 °C, dokud nebude bábovka hotová. Poznáte to podle toho, že zapíchnutá špejle vyjde z těsta suchá.
Komentáře
In reply to V ingrediencich chybi kolik… by j.sucharova8@g…
Dobrý den,
jedná se bohužel o uživatelský recept (nikoliv redakční), takže množství surovin nemůžeme doplnit :-(. Mrzí nás to. S jablky ovšem máme i dvě redakční bábovky: https://www.apetitonline.cz/recept/jablkova-babovka-s-orechy & https://www.apetitonline.cz/recept/hrnkova-babovka-s-kakaem-jablecnym-p…
Obě jsou moc dobré :-).
Ať se bábovka povede, redakce Apetitu