Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Vydání: 2017/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 1 velká bageta, nejlépe rustikální
    • máslo a hrubozrnná hořčice (nemusí být) na namazání
    • 150–200 g sýra s modrou plísní (např. gorgonzoly), na plátky nebo rozdrobeného
    • cca 150 g kuliček hroznového vína, nejlépe modrých (podle chuti bez jadérek nebo rozpůlených a zbavených jadérek)
    • 3 hrsti polníčku nebo jiných jemných salátových lístků
    • 2–3 hrsti nasekaných vlašských ořechů, předem nasucho opečených na pánvi
     

Příprava jídla

1 Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísada- mi, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-pórková polévka

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Kachní stehna s vinno-rybízovou omáčkou, zelím a pečenými knedlíky

Vepřové maso na víně a bylinkách

Dušený králík s hroznovým vínem a olivami

Přidat komentář