Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
předem uvařená či jinak tepelně upravená (skvělá jsou pošírovaná), na menší kostky
hroznové víno
150
g
modré nebo červené, nejlépe bez jadérek, kuličky podle potřeby rozpůlené
kešú
100
g
solené, nasekané (část lze odložit na ozdobení)
jablko
1
ks
červené, zbavené jadřince a na kostičky (část můžete nakrájet na tenké klínky a využít na ozdobení)
cibule červená
1
ks
malá, nakrájená na půlkolečka
jarní cibulka
1
ks
nakrájená nadrobno
majonéza
4
PL
3–4 lžíce podle chuti
jogurt
2
PL
1–2 lžíce podle chuti
limeta
2
ks
1–2 lžíce limetové šťávy (podle chuti) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti + klínky k podávání
petrželka
hladkolistá, nasekaná, podle chuti + snítky na ozdobení
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
pečivo
světlé, čerstvé nebo opečené, k podávání
1 Smíchejte všechny suroviny, osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky a podávejte se světlým pečivem.