Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1531 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 98 g
Tuky 93 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.

Suroviny

předem uvařená či jinak tepelně upravená (skvělá jsou pošírovaná), na menší kostky
modré nebo červené, nejlépe bez jadérek, kuličky podle potřeby rozpůlené
kešú 100 g
solené, nasekané (část lze odložit na ozdobení)
červené, zbavené jadřince a na kostičky (část můžete nakrájet na tenké klínky a využít na ozdobení)
malá, nakrájená na půlkolečka
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
majonéza 4 PL
3–4 lžíce podle chuti
1–2 lžíce podle chuti
1–2 lžíce limetové šťávy (podle chuti) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti + klínky k podávání
petrželka
hladkolistá, nasekaná, podle chuti + snítky na ozdobení
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
světlé, čerstvé nebo opečené, k podávání

Postup

1

Smíchejte všechny suroviny, osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky a podávejte se světlým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín