Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1531 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 98 g
Tuky 93 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
předem uvařená či jinak tepelně upravená (skvělá jsou pošírovaná), na menší kostky
hroznové víno 150 g
modré nebo červené, nejlépe bez jadérek, kuličky podle potřeby rozpůlené
kešú 100 g
solené, nasekané (část lze odložit na ozdobení)
jablka 1 ks
červené, zbavené jadřince a na kostičky (část můžete nakrájet na tenké klínky a využít na ozdobení)
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na půlkolečka
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
majonéza 4 PL
3–4 lžíce podle chuti
jogurt 2 PL
1–2 lžíce podle chuti
limeta 2 ks
1–2 lžíce limetové šťávy (podle chuti) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti + klínky k podávání
petrželka
hladkolistá, nasekaná, podle chuti + snítky na ozdobení
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
pečivo
světlé, čerstvé nebo opečené, k podávání

1 Smíchejte všechny suroviny, osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky a podávejte se světlým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit