0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešú a jablky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1531 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 98 g
Tuky 93 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je ještě lepší, když ho necháte krátce rozležet v chladničce.

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
předem uvařená či jinak tepelně upravená (skvělá jsou pošírovaná), na menší kostky
hroznové víno 150 g
modré nebo červené, nejlépe bez jadérek, kuličky podle potřeby rozpůlené
kešú 100 g
solené, nasekané (část lze odložit na ozdobení)
jablko 1 ks
červené, zbavené jadřince a na kostičky (část můžete nakrájet na tenké klínky a využít na ozdobení)
cibule červená 1 ks
malá, nakrájená na půlkolečka
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
majonéza 4 PL
3–4 lžíce podle chuti
jogurt 2 PL
1–2 lžíce podle chuti
limeta 2 ks
1–2 lžíce limetové šťávy (podle chuti) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti + klínky k podávání
petrželka
hladkolistá, nasekaná, podle chuti + snítky na ozdobení
sůl
pepř barevný
čerstvě mletý
pečivo
světlé, čerstvé nebo opečené, k podávání

1 Smíchejte všechny suroviny, osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky a podávejte se světlým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit