Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 98 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Suroviny

bageta 1 ks
velká, nejlépe rustikální
máslo
na namazání
hořčice hrubozrnná
na namazaní (ale nemusí být)
sýr s modrou plísní 200 g
např. gorgonzola, niva… na plátky nebo rozdrobený
hroznové víno 150 g
kuličky, nejlépe modré, podle chuti bez jadérek nebo rozpůlené a zbavené jadérek
polníček 3 hrsti
lze nahradit jinými jemnými salátovými lístky
vlašské ořechy 3 hrsti
nasekané, předem nasucho opečené na pánvi

1 Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísadami, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit