Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 98 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Související recepty

Suroviny

bageta 1 ks
velká, nejlépe rustikální
máslo
na namazání
hořčice hrubozrnná
na namazaní (ale nemusí být)
sýr s modrou plísní 200 g
např. gorgonzola, niva… na plátky nebo rozdrobený
hroznové víno 150 g
kuličky, nejlépe modré, podle chuti bez jadérek nebo rozpůlené a zbavené jadérek
polníček 3 hrsti
lze nahradit jinými jemnými salátovými lístky
vlašské ořechy 3 hrsti
nasekané, předem nasucho opečené na pánvi

1 Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísadami, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit