Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1219 kcal
Bílkoviny 48 g
Cukr 94 g
Tuky 72 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Suroviny

bageta 1 ks
velká, nejlépe rustikální
máslo
na namazání
hořčice
hrubozrnná (nemusí být), na namazaní
sýr s modrou plísní 150 g
např.niva, gorgonzola… na plátky nebo rozdrobený
hroznové víno 150 g
kuličky, nejlépe modré, podle chuti, bez jadérek nebo rozpůlených a zbavených jadérek
polníček 3 hrst
lze nahradit jinými jemnými salátovými lístky
vlašské ořechy 2 hrst
nasekané, předem nasucho opečené na pánvi

1 Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísada- mi, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit