Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...
Suroviny
bageta
1
ks
velká, nejlépe rustikální
na namazání
hořčice hrubozrnná
na namazaní (ale nemusí být)
sýr s modrou plísní
200
g
např. gorgonzola, niva… na plátky nebo rozdrobený
hroznové víno
150
g
kuličky, nejlépe modré, podle chuti bez jadérek nebo rozpůlené a zbavené jadérek
polníček
3
hrsti
lze nahradit jinými jemnými salátovými lístky
vlašské ořechy
3
hrsti
nasekané, předem nasucho opečené na pánvi
Postup
1
Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísadami, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )