Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborovo-pórková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1257 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 170 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborovo-pórková polévka nadchne i ty, kteří nemohou jíst lepek. O zahuštění se postarají brambory a krémovou konzistenci dodá zakysaná smetana. Luxusní pórková polévka je navíc vylepšená bílým vínem. Rozmazlete se jemným zeleninovým krémem.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pórek 2 ks
malý, očištěný, na tenká kolečka
menší, nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcený
suché
typ B nebo C, oloupané, nakrájené na kostky
vývar zeleninový 1,2 l
lze použít i drůbeží, množství podle potřeby
hodně tučná, lze nahradit tučným řeckým jogurtem
olivový olej panenský
lze použít i lanýžový
petrželka
nakrájená, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a máslo. Vsypte pórek a cibuli, osolte a opepřete. Opékejte doměkka, asi 7 minut, občas promíchejte. Ke konci vsypte česnek a také ho opečte. Podlijte vínem, přiveďte ho k varu, nechte pár minut odpařit. Vsypte brambory a zalijte vývarem. Vařte, až brambory změknou, asi 20 minut.

2

Opatrně rozmixujte dohladka tyčovým mixérem (podle potřeby nařeďte horkým vývarem). Vmíchejte zakysanou smetanu či jogurt podle chuti.

3

Podávejte pokapané olejem a posypané petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč