Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1257 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 170 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlete se jemným zeleninovým krémem vylepšeným bílým vínem.

Suroviny

olivový olej 1 PL
máslo 1 PL
pórek 2 ks
malý, očištěný, na tenká kolečka
cibule 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
drcený
víno bílé 60 ml
suché
brambory 500 g
typ B nebo C, oloupané, nakrájené na kostky
vývar zeleninový 1.2 l
lze použít i drůbeží, množství podle potřeby
zakysaná smetana 3 PL
hodně tučná, lze nahradit tučným řeckým jogurtem
olivový olej panenský
lze použít i lanýžový
petrželka
nakrájená, k podávání, podle chuti

1 V hrnci na středním ohni rozehřejte olej a máslo. Vsypte pórek a cibuli, osolte a opepřete. Opékejte doměkka, asi 7 minut, občas promíchejte. Ke konci vsypte česnek a také ho opečte. Podlijte vínem, přiveďte ho k varu, nechte pár minut odpařit. Vsypte brambory a zalijte vývarem. Vařte, až brambory změknou, asi 20 minut.

2 Opatrně rozmixujte dohladka tyčovým mixérem (podle potřeby nařeďte horkým vývarem). Vmíchejte zakysanou smetanu či jogurt podle chuti.

3 Podávejte pokapané olejem a posypané petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit