Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty
Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty

4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2822 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 349 g
Tuky 110 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečte pohankové palačinky s náplní podle receptu biokuchařky Hanky Zemanové.

Suroviny

Na bešamel
mléko 600 ml
Bio
sůl
Na palačinky
mouka špaldová hladká 150 g
světlá, mletá, Bioharmonie
mouka pohanková hladká 150 g
Bioharmonie
mléko 750 ml
bio či ovesné tekuté mléko
vejce 1 ks
bio
sůl 1 špetka
olivový olej panenský 1 ČL
slunečnicový olej
na smažení
Na náplň
česnek 2 stroužky
bio, nasekané
listový, bio (i mražený)
bio, spařená a oloupaná, na kostičky

Postup

1

V hrnci na másle zpěňte mouku. Míchejte asi minutu, pak zalijte mlékem, osolte, přidejte špetku muškátu a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut. Vypněte a vmíchejte parmazán.

2

V pánvi na oleji opékejte česnek asi minutu, pak přidejte rajčata, osolte a duste 3–5 minut, až se začnou rozpadat. Vmíchejte špenát a po minutě vypněte.

3

Z přísad na palačinky ušlehejte řídké těsto. Smažte je na pánvi na troše oleje. Hotové palačinky naplňte špenátovou směsí, sviňte je a narovnejte do pekáčku. Zalijte bešamelem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut, až povrch začne bublat a u okrajů zlátnout.

Něco navíc
Náplň můžete vylepšit oblíbeným sýrem, třeba čerstvým kozím.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín