Zapečte pohankové palačinky s náplní podle receptu biokuchařky Hanky Zemanové.
Suroviny
Postup
V hrnci na másle zpěňte mouku. Míchejte asi minutu, pak zalijte mlékem, osolte, přidejte špetku muškátu a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut. Vypněte a vmíchejte parmazán.
V pánvi na oleji opékejte česnek asi minutu, pak přidejte rajčata, osolte a duste 3–5 minut, až se začnou rozpadat. Vmíchejte špenát a po minutě vypněte.
Z přísad na palačinky ušlehejte řídké těsto. Smažte je na pánvi na troše oleje. Hotové palačinky naplňte špenátovou směsí, sviňte je a narovnejte do pekáčku. Zalijte bešamelem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut, až povrch začne bublat a u okrajů zlátnout.
Něco navíc
Náplň můžete vylepšit oblíbeným sýrem, třeba čerstvým kozím.