0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2822 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 349 g
Tuky 110 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečte pohankové palačinky s náplní podle receptu biokuchařky Hanky Zemanové.

Suroviny

Na bešamel
máslo 60 g
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 600 ml
Bio
sůl
muškátový květ 1 špetka
parmazán 2 PL
Na palačinky
mouka špaldová hladká 150 g
světlá, mletá, Bioharmonie
mouka pohanková hladká 150 g
Bioharmonie
mléko 750 ml
bio či ovesné tekuté mléko
vejce 1 ks
bio
sůl 1 špetka
olivový olej panenský 1 ČL
slunečnicový olej
na smažení
Na náplň
česnek 2 stroužky
bio, nasekané
špenát 200 g
listový, bio (i mražený)
rajče 4 ks
bio, spařená a oloupaná, na kostičky

Postup

1

V hrnci na másle zpěňte mouku. Míchejte asi minutu, pak zalijte mlékem, osolte, přidejte špetku muškátu a rozšlehejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě 10 minut. Vypněte a vmíchejte parmazán.

2

V pánvi na oleji opékejte česnek asi minutu, pak přidejte rajčata, osolte a duste 3–5 minut, až se začnou rozpadat. Vmíchejte špenát a po minutě vypněte.

3

Z přísad na palačinky ušlehejte řídké těsto. Smažte je na pánvi na troše oleje. Hotové palačinky naplňte špenátovou směsí, sviňte je a narovnejte do pekáčku. Zalijte bešamelem a pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut, až povrch začne bublat a u okrajů zlátnout.

Něco navíc
Náplň můžete vylepšit oblíbeným sýrem, třeba čerstvým kozím.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč