0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s marinovaným lososem

Salát s marinovaným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s marinovaným lososem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1756 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 55 g
Tuky 105 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.

Suroviny

losos 500 g
marinovaný, na tenké menší plátky
rukola 4 hrsti
nebo potočnice či šrucha (portulák)
kopr
nasekaný, na ozdobení
NA SALÁT
kedlubna 400 g
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
fenykl 2 ks
zbavený nati, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
jablko 1 ks
rozpůlené, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
zbavené nati a nakrájené na julienne (sirky)
Na dresink
majonéza 4 PL
dobrá
hořčice dijonská 1 ČL
podle chuti
citronová štáva
podle chuti
citronová kůra
najemno nastrouhaná, podle chuti

1 Na dresink prošlehejte všechny uvedené ingredience.

2 V míse jemně protřeste přísady na salát. Přidejte dresink, znovu jemně promíchejte, rozdělte na talíře a hned podávejte s marinovaným lososem a rukolou nebo jiným zeleným lupením, ozdobené čerstvým koprem.

NĚCO NAVÍC
Tenhle sám o sobě skvělý salát ještě více vynikne na pohled i chuťově, když na něj použijete domácího marinovaného lososa v červené řepě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč