Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s marinovaným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1756 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 55 g
Tuky 105 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.

Suroviny

losos 500 g
marinovaný, na tenké menší plátky
rukola 4 hrsti
nebo potočnice či šrucha (portulák)
nasekaný, na ozdobení
NA SALÁT
kedlubna 400 g
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
zbavený nati, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
rozpůlené, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
zbavené nati a nakrájené na julienne (sirky)
Na dresink
majonéza 4 PL
dobrá
hořčice dijonská 1 ČL
podle chuti
najemno nastrouhaná, podle chuti

Postup

1

Na dresink prošlehejte všechny uvedené ingredience.

2

V míse jemně protřeste přísady na salát. Přidejte dresink, znovu jemně promíchejte, rozdělte na talíře a hned podávejte s marinovaným lososem a rukolou nebo jiným zeleným lupením, ozdobené čerstvým koprem.

NĚCO NAVÍC
Tenhle sám o sobě skvělý salát ještě více vynikne na pohled i chuťově, když na něj použijete domácího marinovaného lososa v červené řepě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...