Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.
Suroviny
losos
500
g
marinovaný, na tenké menší plátky
rukola
4
hrsti
nebo potočnice či šrucha (portulák)
nasekaný, na ozdobení
NA SALÁT
kedlubna
400
g
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
fenykl
2
ks
zbavený nati, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
jablko
1
ks
rozpůlené, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
ředkvičky
4
ks
zbavené nati a nakrájené na julienne (sirky)
Na dresink
majonéza
4
PL
dobrá
hořčice dijonská
1
ČL
podle chuti
podle chuti
najemno nastrouhaná, podle chuti
Postup
1
Na dresink prošlehejte všechny uvedené ingredience.
2
V míse jemně protřeste přísady na salát. Přidejte dresink, znovu jemně promíchejte, rozdělte na talíře a hned podávejte s marinovaným lososem a rukolou nebo jiným zeleným lupením, ozdobené čerstvým koprem.
NĚCO NAVÍC
Tenhle sám o sobě skvělý salát ještě více vynikne na pohled i chuťově, když na něj použijete domácího marinovaného lososa v červené řepě.