Salát s marinovaným lososem

Salát s marinovaným lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1756 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 55 g
Tuky 105 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.

Suroviny

losos 500 g
marinovaný, na tenké menší plátky
rukola 4 hrsti
nebo potočnice či šrucha (portulák)
kopr
nasekaný, na ozdobení
NA SALÁT
kedlubna 400 g
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
fenykl 2 ks
zbavený nati, rozpůlený a nakrájený na tenké plátky
jablka 1 ks
rozpůlené, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky
ředkvičky 4 ks
zbavené nati a nakrájené na julienne (sirky)
Na dresink
majonéza 4 PL
dobrá
hořčice dijonská 1 ČL
podle chuti
citronová štáva
podle chuti
citronová kůra
najemno nastrouhaná, podle chuti

1 Na dresink prošlehejte všechny uvedené ingredience.

2 V míse jemně protřeste přísady na salát. Přidejte dresink, znovu jemně promíchejte, rozdělte na talíře a hned podávejte s marinovaným lososem a rukolou nebo jiným zeleným lupením, ozdobené čerstvým koprem.

NĚCO NAVÍC
Tenhle sám o sobě skvělý salát ještě více vynikne na pohled i chuťově, když na něj použijete domácího marinovaného lososa v červené řepě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit