0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémová kedlubnová polévka

Krémová kedlubnová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krémová kedlubnová polévka

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2078 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 72 g
Tuky 179 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová, mrkvová, špenátová... Tyhle polévky určitě znáte. Ale už jste zkoušeli kedlubnovou? Zahoďte prvotní ostych a ručíme vám za to, že si ji zamilujete. Je totiž nejen hedvábně krémová, ale především jemná a lahodná.

Suroviny

máslo 20 g
cibule 100 g
nakrájená na tenká kolečka
kedlubna 400 g
oloupaná a nakrájená na tenké plátky
sůl
krupicový cukr
alkohol 100 ml
bílý vermut
mléko 500 ml
vývar zeleninový 200 ml
lze nahradit vodou
olivový olej panenský
na pokapání
NA HRÁŠKOVÉ PESTO
hrášek cukrový 100 g
olivový olej 5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve větším rendlíku nechte rozpustit máslo a opečte na něm na středním ohni cibuli dosklovita (2—3 minuty). Přidejte kedlubny a opékejte další 2—3 minuty, ochuťte špetkou soli a špetkou cukru. Podlijte vermutem a nechte ho skoro úplně odpařit.

2

Vlijte mléko a 200 ml vývaru či vody, přiklopte a nechte velmi zvolna 20–25 minut vařit. Pak vlijte smetanu a krátce prohřejte. Rozmixujte dohladka. Osolte. Chcete-li mít polévku dokonale hladkou, protřete ji ještě přes síto do jiného rendlíku.

3

Mezitím na pesto spařte lusky asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat. Nakrájejte je po kratší straně na tenké nudličky. Polovinu z nich rozmixujte najemno s olejem, osolte a opepřete.

4

Polévku prohřejte a napěňte tyčovým mixérem. Rozdělte ji do misek či talířů a podávejte s nudličkami hráškových lusků, pestem a pokapanou dobrým olivovým olejem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč