Slaný pohár potěší stejně jako ten sladký. Tenhle je navíc plný chuti a vitaminů. Při jeho přípravě se řiďte stejnými zákonitostmi – kombinujte sladké se slaným, nezapomeňte na krémovou a křupavou složku. Kontrast textur promění zdánlivě obyčejnou skleničku v gurmánský zážitek.
Suroviny
strouhanka
2
PL
nejlépe panko
mandle
2
PL
mleté
olivový olej
4
PL
koriandr mletý
špetka
fenyklová semínka
špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina
80
g
LZE VYNECHAT
kedlubna
300
g
oloupaná a nakrájená na kostičky
hruška
2
ks
na kostičky, lze nahradit nektarinkami
baby římský salát
2
hrsti
nebo jiné zelené lístky
kapary
1
PL
v soli, propláchnuté a osušené
NA ZÁLIVKU
jogurt bílý
150
g
med
1
ČL
smetana ke šlehání
2
PL
hořčice dijonská
1
ČL
citronová šťáva
1
PL
nebo podle chuti
Postup
1
Strouhanku a mleté mandle opečte na oleji dozlatova. Přidejte koření, osolte a opepřete, odstavte a nechte vychladnout.
2
Smíchejte přísady na zálivku a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
3
V míse promíchejte opečenou slaninu, kedlubny a ovoce. Přidejte zálivku a promíchejte.
4
Salátové listy rozdělte do skleniček – snažte se je postavit podél stěn, doplňte kedlubnovo-ovocným salátkem.
5
Podávejte posypané ochucenou strouhankou a kapary.