Kedlubnové skleničky

Kedlubnové skleničky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1583 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 78 g
Tuky 119 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaný pohár potěší stejně jako ten sladký. Tenhle je navíc plný chuti a vitaminů. Při jeho přípravě se řiďte stejnými zákonitostmi – kombinujte sladké se slaným, nezapomeňte na krémovou a křupavou složku. Kontrast textur promění zdánlivě obyčejnou skleničku v gurmánský zážitek.

Suroviny

strouhanka 2 PL
nejlépe panko
mandle 2 PL
mleté
olivový olej 4 PL
koriandr mletý špetka
fenyklová semínka špetka
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
anglická slanina 80 g
nakrájená na kostičky, opečená dokřupava a osušená na papírových utěrkách, lze nahradit gazdovskou slaninou
kedlubna 300 g
oloupaná a nakrájená na kostičky
hrušky 2 ks
zbavené jádřince a nakrájené na kostičky, lze nahradit nektarinkami zbavenými pecky
baby římský salát 2 hrsti
nebo jiné zelené lístky
kapary 1 PL
v soli, propláchnuté a osušené
NA ZÁLIVKU
jogurt bílý 150 g
med 1 ČL
smetana ke šlehání 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
citronová štáva 1 PL
nebo podle chuti

1 Strouhanku a mleté mandle opečte na oleji dozlatova. Přidejte koření, osolte a opepřete, odstavte a nechte vychladnout.

2 Smíchejte přísady na zálivku a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3 V míse promíchejte opečenou slaninu, kedlubny a ovoce. Přidejte zálivku a promíchejte.

4 Salátové listy rozdělte do skleniček – snažte se je postavit podél stěn, doplňte kedlubnovo-ovocným salátkem. Podávejte posypané ochucenou strouhankou a kapary.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit