0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 346 g
Tuky 96 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na banánový chlebíček musíte mít v repertoáru! Naše varianta je z celozrnné mouky a bez vajec – i tak vám ale bude chutnat. Moučník osladí rýžový sirup a vláčnost mu kromě banánů dodá jablečné pyré.

Suroviny

mouka celozrnná 250 g
pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 špetka
jablečné pyré 110 g
lze i přesnídávka
máslo 110 g
změklé
jablečný džus 2 PL
lze i mošt
rýžový sirup 75 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
banány 4 ks
přezrálý, nakrájený

1 Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

2 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. V druhé míse rozmixujte jablečné pyré, máslo, džus, rýžový sirup, vanilkový extrakt a banány. Přisypte moučnou směs a promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby.

3 Pečte asi 1 hodinu a proveďte test špejlí – musí vyjít suchá. Chlebíček raději pečte déle – kdybyste ho vyjmuli moc brzy, těsto by mohlo spadnout a chlebíček by byl příliš hutný.

NĚCO NAVÍC
Chlebíček můžete ozdobit banány opečenými na másle a nakonec pokapat sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit