0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2467 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 346 g
Tuky 96 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na banánový chlebíček musíte mít v repertoáru! Naše varianta je z celozrnné mouky a bez vajec – i tak vám ale bude chutnat. Moučník osladí rýžový sirup a vláčnost mu kromě banánů dodá jablečné pyré.

Suroviny

mouka celozrnná 250 g
pšeničná
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 špetka
lze i přesnídávka
máslo 110 g
změklé
jablečný džus 2 PL
lze i mošt
rýžový sirup 75 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
přezrálý, nakrájený

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.

2

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl. V druhé míse rozmixujte jablečné pyré, máslo, džus, rýžový sirup, vanilkový extrakt a banány. Přisypte moučnou směs a promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby.

3

Pečte asi 1 hodinu a proveďte test špejlí – musí vyjít suchá. Chlebíček raději pečte déle – kdybyste ho vyjmuli moc brzy, těsto by mohlo spadnout a chlebíček by byl příliš hutný.

NĚCO NAVÍC
Chlebíček můžete ozdobit banány opečenými na másle a nakonec pokapat sirupem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč