Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9034 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 865 g
Tuky 515 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale božský!

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
mák celý 4 PL
nemletý
marcipán 50 g
strouhaný nahrubo
Na topping
lesní plody 2 hrnky
krupicový cukr 2 PL
citronová štáva 1 PL
šlehačka k podávání

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte. Nakonec zlehka vmíchejte mák a marcipán.

3 Rozdělte do připravených forem a uhlaďte povrch. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4 K podávání smíchejte ovoce, cukr a citronovou šťávu. Zakryjte a nechte 30–60 minut macerovat v chladničce. Plátky chlebíčku podávejte s kopečkem šlehačky a s připraveným ovocem.

Jak na to: sladký chlebíček

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit