Dokonale božský!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.
2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte. Nakonec zlehka vmíchejte mák a marcipán.
3 Rozdělte do připravených forem a uhlaďte povrch. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
4 K podávání smíchejte ovoce, cukr a citronovou šťávu. Zakryjte a nechte 30–60 minut macerovat v chladničce. Plátky chlebíčku podávejte s kopečkem šlehačky a s připraveným ovocem.