Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9034 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 865 g
Tuky 515 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonale božský!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
mák celý 4 PL
nemletý
strouhaný nahrubo
Na topping
šlehačka k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2
Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala - nepřešlehejte. Nakonec zlehka vmíchejte mák a marcipán.

3
Rozdělte do připravených forem a uhlaďte povrch. Pečte zhruba 65-80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4
K podávání smíchejte ovoce, cukr a citronovou šťávu. Zakryjte a nechte 30-60 minut macerovat v chladničce. Plátky chlebíčku podávejte s kopečkem šlehačky a s připraveným ovocem.[[nid:27278]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín