Základní chlebíček

Základní chlebíček

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky (forma cca 12 x 23 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9941 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 820 g
Tuky 640 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné těsto s vůní vanilky

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
sůl špetka
máslo 450 g
změklé plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
pokojové teploty, lehce prošlehané
Na topping
máslo 150 g
pokojové teploty
krupicový cukr 45 g
krémový sýr 300 g
např. Philadelphia
tmavá čokoláda
na ozdobení

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23 cm). V míse promíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a špetku soli. Ručním šlehačem (nebo v robotu) zapnutým na vysoké otáčky utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Snižte otáčky na střední a zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte postupně ve 4 dávkách, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte.

3 Rozdělte do vymazaných forem a uhlaďte povrch. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4 Na krém šlehejte 2–3 minuty máslo a cukr dohladka, pak zašlehejte smetanový sýr. Navršte na chlebíček, posypte kousky čokolády a dejte vychladit do lednice.

Jak na to: sladký chlebíček

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit