Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky (forma cca 12 x 23 cm)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9941 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 820 g
Tuky 640 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné těsto s vůní vanilky

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1
sůl špetka
máslo 450 g
změklé plus na vymazání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
pokojové teploty, lehce prošlehané
Na topping
máslo 150 g
pokojové teploty
např. Philadelphia
tmavá čokoláda
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23 cm).

2

V míse promíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a špetku soli. Ručním šlehačem (nebo v robotu) zapnutým na vysoké otáčky utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Snižte otáčky na střední a zapracujte vanilkový extrakt.

3

Vejce přidejte postupně ve 4 dávkách, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte.

4

Rozdělte do vymazaných forem a uhlaďte povrch. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

5

Na krém šlehejte 2–3 minuty máslo a cukr dohladka, pak zašlehejte smetanový sýr. Navršte na chlebíček, posypte kousky čokolády a dejte vychladit do lednice.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín