Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12755 kcal
Bílkoviny 231 g
Cukr 1087 g
Tuky 825 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Podzimní báseň

Suroviny

mouka špaldová hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
perníkové koření 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
vlašské ořechy 2 hrnky
nahrubo nasekané
Na topping
med 250 g
plus 225 g třtinového cukru
máslo 115 g
změklé
2 ks
jablko s červenou slupkou nakrájené na měsíčky

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s třtinovým cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku – nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte ořechy.

3 Rozdělte do pečicích forem. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

4 K podávání smíchejte med, cukr, máslo a špetku soli v pánvi. Na středním plameni zahřejte, až se cukr rozpustí a směs téměř bublá. Vařte ještě 2 minuty. Sejměte z ohně a vmíchejte plátky jablek. Nechte 5 minut stát. Podávejte s plátky chlebíčku.

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit