0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12755 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 825 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní báseň

Suroviny

mouka špaldová hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
perníkové koření 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
vlašské ořechy 2 hrnky
nahrubo nasekané
Na topping
med 250 g
plus 225 g třtinového cukru
máslo 115 g
změklé
2 ks
jablko s červenou slupkou nakrájené na měsíčky

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s třtinovým cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku – nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte ořechy.

3 Rozdělte do pečicích forem. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

4 K podávání smíchejte med, cukr, máslo a špetku soli v pánvi. Na středním plameni zahřejte, až se cukr rozpustí a směs téměř bublá. Vařte ještě 2 minuty. Sejměte z ohně a vmíchejte plátky jablek. Nechte 5 minut stát. Podávejte s plátky chlebíčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč