Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12755 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 1087 g
Tuky 825 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podzimní báseň

Související recepty

Suroviny

mouka špaldová hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka soli
máslo 450 g
změklé, plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
vanilkový extrakt 1 ČL
perníkové koření 1 ČL
vejce 9 ks
o pokojové teplotě, lehce prošlehaná
vlašské ořechy 2 hrnky
nahrubo nasekané
Na topping
med 250 g
plus 225 g třtinového cukru
máslo 115 g
změklé
2 ks
jablko s červenou slupkou nakrájené na měsíčky

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček. V míse promíchejte špaldovou mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s třtinovým cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku – nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte ořechy.

3 Rozdělte do pečicích forem. Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

4 K podávání smíchejte med, cukr, máslo a špetku soli v pánvi. Na středním plameni zahřejte, až se cukr rozpustí a směs téměř bublá. Vařte ještě 2 minuty. Sejměte z ohně a vmíchejte plátky jablek. Nechte 5 minut stát. Podávejte s plátky chlebíčku.

Jak na to: sladký chlebíček

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit