Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8294 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 844 g
Tuky 447 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

plus dvě lžíce na borůvky
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka sůl
máslo 340 g
změklé plus na vymazání
plus na posypání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
pokojové teploty, lehce prošlehané
borůvky 2 hrnky
Na topping
hustá

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23 cm).

2

V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut.

3

Pak zapracujte zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.

4

Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte.

5

Borůvky promíchejte se 2 lžícemi mouky a opatrně je zapravte do těsta.

6

Rozdělte těsto do připravených forem a uhlaďte povrch. Posypte povrch cukrem (cca 1 lžíce na 1 formu). Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.

7

Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

8

Zakysanou smetanu promíchejte s moučkovým cukrem a citronovou kůrou. Ke každému plátku přidejte pořádnou lžíci smetanového krému.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín