
Kokosový chlebíček
S tropickým šmrncem
Ingredience
- 450 g hladké mouky
- 1 sáček kypřicího prášku + špetka soli
- 450 g másla, změklého + na vymazání
- 450 g krupicového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 9 velkých vajec o pokojové teplotě
- 2 hrnky strouhaného kokosu + 4 lžíce na posypání
- 2 zralá manga
- 2 lžíce limetové šťávy + 1 lžíce nastrouhané limetové kůry
- 1 lžíce cukru
NA TOPPING
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23cm). V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.
2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte kokos.
3 Rozdělte do vymazaných forem a uhlaďte povrch. Posypte kokosem (cca 2 lžíce na 1 formu). Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.
4 Na dokončení rozmixujte dužinu z 1 manga, limetovou šťávu a cukr. Podávejte s plátky chlebíčku, posypané kostičkami zbývajícího manga a limetovou kůrou.
Přidat komentář