Kokosový chlebíček

Kokosový chlebíček

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10916 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 876 g
Tuky 742 g
Vláknina 118 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tropickým šmrncem

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka sůl
máslo 450 g
změklé plus na vymazání
krupicový cukr 450 g
plus na posypání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
pokojové teploty, lehce prošlehané
kokos strouhaný 2 hrnky
plus 4 lžíce na posypání
Na topping
2 ks
mango zralé
limetová šťáva 2 PL
plus lžíce nastrouhané limetové kůry
cukr 1 PL

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23cm). V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2 Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala – nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte kokos.

3 Rozdělte do vymazaných forem a uhlaďte povrch. Posypte kokosem (cca 2 lžíce na 1 formu). Pečte zhruba 65–80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4 Na dokončení rozmixujte dužinu z 1 manga, limetovou šťávu a cukr. Podávejte s plátky chlebíčku, posypané kostičkami zbývajícího manga a limetovou kůrou.

Jak na to: sladký chlebíček

Jak na to: sladký chlebíček

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit