Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10916 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 876 g
Tuky 742 g
Vláknina 118 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tropickým šmrncem

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1
plus špetka sůl
máslo 450 g
změklé plus na vymazání
plus na posypání
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 9 ks
pokojové teploty, lehce prošlehané
plus 4 lžíce na posypání
Na topping
2 ks
mango zralé
limetová šťáva 2 PL
plus lžíce nastrouhané limetové kůry
cukr 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Vymažte máslem 2 formy na chlebíček (cca 12 x 23cm). V míse promíchejte mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Ručním šlehačem utřete máslo s cukrem do pěny; trvá to zhruba 8 minut. Pak zapracujte vanilkový extrakt.

2
Vejce přidejte ve 4 dávkách postupně, přičemž každou dobře zašlehejte a pak stěrkou oškrabte těsto ze stěn. Snižte otáčky šlehače na pomalé a postupně ve 4 dávkách vmíchejte mouku jen tak, aby se vstřebala - nepřešlehejte. Nakonec vmíchejte kokos.

3
Rozdělte do vymazaných forem a uhlaďte povrch. Posypte kokosem (cca 2 lžíce na 1 formu). Pečte zhruba 65-80 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Vyjměte a nechte 30 minut chladnout ve formě. Pak vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce.

4
Na dokončení rozmixujte dužinu z 1 manga, limetovou šťávu a cukr. Podávejte s plátky chlebíčku, posypané kostičkami zbývajícího manga a limetovou kůrou.[[nid:27278]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...