Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4 cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem. Teď už víte vše podstatné a můžete se vrhnout na to, recept vyzkoušet.
Suroviny
Postup
Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete.
Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně).
Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany.
Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.
PEPŘOVÁ OMÁČKA
Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak na ty nejlepší hovězí steaky, kterým nikdo neodolá plus tip na omáčku z výpeku(25 receptů )
- Hovězí svíčková zářící ve 20 receptech(14 receptů )
- Omáčky, ke kterým ani maso nepotřebujete(25 receptů )
- 15 bezlepkových jídel, která připravíte z běžných surovin(15 receptů )