0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

4.2 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 21 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem – občas ho mívají v Makru, Tesku nebo Globusu.

Suroviny

svíčková 4 ks
svíčkové bifteky
rostlinný olej
na potření
sůl vločková
pepř
čerstvě hrubě mletý
Na pepřovou omáčku
pepř barevný 1 PL
vrchovatá, čerstvý / konzervovaný
máslo 1 PL
+ 3 lžíce na dokončení
brandy 50 ml
vývar hovězí 300 ml
silný
sůl mořská

Postup

1

Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete.

2

Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně).

3

Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany.

4

Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.

PEPŘOVÁ OMÁČKA
Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč