Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 10 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 390 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 21 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem – občas ho mívají v Makru, Tesku nebo Globusu.

Související recepty

Suroviny

4 ks
svíčkové bifteky
rostlinný olej
na potření
vločková sůl
pepř
čerstvě hrubě mletý
omáčka podle chuti
příloha podle chuti
Na pepřovou omáčku
pepř barevný 1 PL
vrchovatá, čerstvý / konzervovaný
máslo 1 PL
+ 3 lžíce na dokončení
brandy 50 ml
vývar hovězí 300 ml
silný
sůl mořská

1 Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete. Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně). Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany. Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.

PEPŘOVÁ OMÁČKA

Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit