Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 21 g
Tuky 31 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4 cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem. Teď už víte vše podstatné a můžete se vrhnout na to, recept vyzkoušet.

Související recepty

Suroviny

svíčkové bifteky
rostlinný olej
na potření
sůl vločková
pepř
čerstvě hrubě mletý
Na pepřovou omáčku
nakládaný pepř 1 PL
zelený
+ 3 lžíce na dokončení
brandy 50 ml
vývar hovězí 300 ml
silný
sůl mořská

Postup

1

Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete.

2

Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně).

3

Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany.

4

Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.

PEPŘOVÁ OMÁČKA
Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/11

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...