Sušenkové řezy s velikonočními vajíčky

Sušenkové řezy s velikonočními vajíčky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4887 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 450 g
Tuky 298 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoční pečení je hra! Nebojte se trochu popustit uzdu své fantazii.

Suroviny

máslo 225 g
změklého + na vymazání plechu
sůl 4 g
třtinový cukr muscovado světlý 100 g
krupicový cukr 100 g
vejce 2 ks
velikost L
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 300 g
jedlá soda 1 ČL
čokoládová vajíčka 250 g
drobná (plná, či s ořechem uprostřed, nikoli dutá) nebo nasekaná tmavá čokoláda
Na náplň
crème fraîche 225 g
nebo mascarpone
vejce 1 ks
krupicový cukr 50 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 Ve větší misce vyšlehejte máslo se solí a oběma druhy cukru. Po jednom přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hladká. Vmíchejte vanilkový extrakt. Přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a přesetou přes jemné síto a zapracujte. Nakonec vmíchejte polovinu čokoládových vajíček.

3 Ve středně velké misce prošlehejte společně crème fraîche, vejce a cukr.

4 Do formy rozprostřete polovinu těsta, zalijte připravenou náplní z crème fraîche a na ni lžící rovnoměrně rozdělte zbytek těsta. Nedělejte si vůbec starosti, že na mnoha místech náplň není zakrytá. Pečte 20 minut, poté posypte druhou polovinou va- jíček a pečte dalších 15 minut dozlatova, aby povrch byl křupavý a vnitřek upečený, ale lehce vláčný. Nechte vychladnout a poté minimálně na hodinu uložte do lednice. Potom nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit