Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sušenkové řezy s velikonočními vajíčky

Velikonoční pečení je hra! Nebojte se trochu popustit uzdu své fantazii.

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 24 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 225 g másla, změklého + na vymazání plechu
    • 4 g soli
    • 100 g světlého třtinového cukru muscovado
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 vejce velikosti L
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 300 g hladké mouky
    • 1 lžička jedlé sody
    • 250 g drobných čokoládových vajíček (plných, či s ořechem uprostřed, nikoli dutých) nebo nasekané tmavé čokolády

    NA NÁPLŇ

    • 225 g crème fraîche nebo mascarpone
    • 1 vejce
    • 50 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 Ve větší misce vyšlehejte máslo se solí a oběma druhy cukru. Po jednom přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hladká. Vmíchejte vanilkový extrakt. Přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a přesetou přes jemné síto a zapracujte. Nakonec vmíchejte polovinu čokoládových vajíček.

3 Ve středně velké misce prošlehejte společně crème fraîche, vejce a cukr.

4 Do formy rozprostřete polovinu těsta, zalijte připravenou náplní z crème fraîche a na ni lžící rovnoměrně rozdělte zbytek těsta. Nedělejte si vůbec starosti, že na mnoha místech náplň není zakrytá. Pečte 20 minut, poté posypte druhou polovinou va- jíček a pečte dalších 15 minut dozlatova, aby povrch byl křupavý a vnitřek upečený, ale lehce vláčný. Nechte vychladnout a poté minimálně na hodinu uložte do lednice. Potom nakrájejte na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohové šátečky

Velikonoční dort

Velikonoční bábovka

Minimazanečky jako muffiny

Sladké Velikonoce!

Přidat komentář