Sušenkové řezy s velikonočními vajíčky

Sušenkové řezy s velikonočními vajíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 24 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4566 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 453 g
Tuky 260 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velikonoční pečení je hra! Nebojte se trochu popustit uzdu své fantazii.

Suroviny

máslo 225 g
změklého + na vymazání plechu
sůl 4 g
třtinový cukr 100 g
světlého, muscovado
krupicový cukr 100 g
vejce 2 ks
velikost L
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná hladká 300 g
jedlá soda 1 PL
čokoládová vajíčka 250 g
drobná (plných, či s ořechem uprostřed, nikoli dutých) nebo nasekané tmavé čokolády
Na náplň
zakysaná smetana 225 g
nebo mascarpone
vejce 1 ks
krupicový cukr 50 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 Ve větší misce vyšlehejte máslo se solí a oběma druhy cukru. Po jednom přidejte vejce a šlehejte, dokud nebude směs hladká. Vmíchejte vanilkový extrakt. Přidejte mouku smíchanou s jedlou sodou a přesetou přes jemné síto a zapracujte. Nakonec vmíchejte polovinu čokoládových vajíček.

3 Ve středně velké misce prošlehejte společně crème fraîche, vejce a cukr.

4 Do formy rozprostřete polovinu těsta, zalijte připravenou náplní z crème fraîche a na ni lžící rovnoměrně rozdělte zbytek těsta. Nedělejte si vůbec starosti, že na mnoha místech náplň není zakrytá. Pečte 20 minut, poté posypte druhou polovinou va- jíček a pečte dalších 15 minut dozlatova, aby povrch byl křupavý a vnitřek upečený, ale lehce vláčný. Nechte vychladnout a poté minimálně na hodinu uložte do lednice. Potom nakrájejte na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit