Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boží milosti

Nabízíme vám náš rodinný recept. Někdo tuto staročeskou pochoutku vykrajuje do tvaru listů, my smažíme čtverečky.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 270 g hladké mouky
    • 1 kypřicí prášek
    • 5 žloutků
    • 200 ml smetany
    • 2 lžíce rumu
    • špetka soli
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • nastrouhaná kůra z jednoho citronu 
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1. Mouku prosijte s práškem do pečiva na vál a uprostřed udělejte důlek. Přidejte žloutky, smetanu, rum, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujte hebké těsto, rozdělte je na čtyři díly a přikryjte utěrkou, aby nevyschlo.

2. Každý díl těsta tence vyválejte. Snažte se co nejméně podsypávat moukou; pokud se vám těsto lepí, můžete zkusit trik s vyvalováním mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Z plátů těsta pak pomocí nože nebo čtverhranné formičky vykrájejte čtverce či obdélníky. Do každého udělejte dva zářezy.

3. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpalte olej (měl by sahat do výšky 3–4 cm). Postupně do něj vkládejte čtverečky a ze všech stran je smažte. Okapané a vychladlé boží milosti posypte moučkovým cukrem.

JAK ZMRAZIT 
Postupujte až do bodu 2. Milosti naskládejte vedle sebe na fólii a položte na rovný tác. I s tácem dejte do mrazáku. Až bude těsto zmrzlé, můžete řezy navrstvit na sebe (doporučujeme je proložit fólií, aby se neslepily). Pak už můžete postupovat podle bodu 3, jen prodlužte dobu smažení.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jidáše

Rozhuda s pažitkou

Velikonoční nádivka

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář