0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Boží milosti
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3564 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 236 g
Tuky 220 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nabízíme vám náš rodinný recept. Někdo tuto staročeskou pochoutku vykrajuje do tvaru listů, my smažíme čtverečky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 270 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
žloutek 5 ks
smetana 200 ml
rum 2 PL
sůl 1 špetka
krupicový cukr 2 PL
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
olej
na smažení
moučkový cukr
na posypání

Postup

1

Mouku prosijte s práškem do pečiva na vál a uprostřed udělejte důlek. Přidejte žloutky, smetanu, rum, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujte hebké těsto, rozdělte je na čtyři díly a přikryjte utěrkou, aby nevyschlo.

2

Každý díl těsta tence vyválejte. Snažte se co nejméně podsypávat moukou; pokud se vám těsto lepí, můžete zkusit trik s vyvalováním mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Z plátů těsta pak pomocí nože nebo čtverhranné formičky vykrájejte čtverce či obdélníky. Do každého udělejte dva zářezy.

3

Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpalte olej (měl by sahat do výšky 3–4 cm). Postupně do něj vkládejte čtverečky a ze všech stran je smažte. Okapané a vychladlé boží milosti posypte moučkovým cukrem.

JAK ZMRAZIT 
Postupujte až do bodu 2. Milosti naskládejte vedle sebe na fólii a položte na rovný tác. I s tácem dejte do mrazáku. Až bude těsto zmrzlé, můžete řezy navrstvit na sebe (doporučujeme je proložit fólií, aby se neslepily). Pak už můžete postupovat podle bodu 3, jen prodlužte dobu smažení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč