Šišky z bramborového těsta si v redakci zamilovali všichni bez rozdílu.
Postup
1
Den předem uvařte brambory ve slupce doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.
2
Druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl, mák a rychle vypracujte hladké těsto.
3
Z těsta vytvarujte šišky a vařte je v lehce osolené vodě. Až vyplavou, vařte je ještě 3–5 minut. Vylovené či scezené šišky prokládejte tenkými plátky másla.
4
Mezitím prohřejte povidla se švestkami v nepřilnavém rendlíku, podle potřeby je nařeďte vodou a podle chuti ochuťte rumem.
NĚCO NAVÍC
Šišky jsou skvělé také naslano s opečenou slaninou a prohřátou zakysanou smetanou, ale i s kysaným zelím a ohřátým uzeným masem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ovocné přelivy, které pozvednou každé knedlíčky, dezert, kaši i pudink. Připravte si žahour nebo malinovou omáčku(27 receptů )
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )
- Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!(21 receptů )
- Škubánky a šulánky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto(11 receptů )
- Škubánky a šulánky jako od babičky aneb Jak na nejlepší bramborové těsto(10 receptů )
- Podle Tudorovců i Rettigové: sladká česká jídla na všechny způsoby(54 receptů )
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )
- 40x povidla a co s nimi!(40 receptů )
- Krupicová kaše a víc jak 30 dalších dokonalých sladkých jídel(33 receptů )
Komentáře
OD uvedenia tohto receptu v Apetite uz nerobievam zdlhave slivkove gule,ziadne mletie maku... Toto je najlepsi recept na makove sulance,dokonca kvoli nemu mrazim slivky,aby sme si ho mohli vychutnat i v zime.Sulance su hotove raz dva,so zohriatymi slivkami chutia ako slivkove gule a maslo im dodava nadhernu kremovu aromu. Vyborne nielen pre deti!