Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly
Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly

3.9/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3562 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 513 g
Tuky 112 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šišky z bramborového těsta si v redakci zamilovali všichni bez rozdílu.

Související recepty

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 150 g
mák celý 100 g
vejce 2 ks
sůl
na prokládání
švestková povidla 250 g
případně i vypeckované čerstvé švestky, jsou-li právě v sezoně (pak budete potřebovat méně povidel)
tuzemák, podle chuti

Postup

1

Den předem uvařte brambory ve slupce doměkka. Sceďte a nechte vychladnout.

2

Druhý den je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl, mák a rychle vypracujte hladké těsto.

3

Z těsta vytvarujte šišky a vařte je v lehce osolené vodě. Až vyplavou, vařte je ještě 3–5 minut. Vylovené či scezené šišky prokládejte tenkými plátky másla.

4

Mezitím prohřejte povidla se švestkami v nepřilnavém rendlíku, podle potřeby je nařeďte vodou a podle chuti ochuťte rumem.

NĚCO NAVÍC
Šišky jsou skvělé také naslano s opečenou slaninou a prohřátou zakysanou smetanou, ale i s kysaným zelím a ohřátým uzeným masem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Komentáře

18.09.2014 15:23

OD uvedenia tohto receptu v Apetite uz nerobievam zdlhave slivkove gule,ziadne mletie maku... Toto je najlepsi recept na makove sulance,dokonca kvoli nemu mrazim slivky,aby sme si ho mohli vychutnat i v zime.Sulance su hotove raz dva,so zohriatymi slivkami chutia ako slivkove gule a maslo im dodava nadhernu kremovu aromu. Vyborne nielen pre deti!

Apetit magazín