Vyzkoušejte hravou obměnu tradičních masopustních koblih!
Suroviny
mléko
120
ml
vlažné
droždí čerstvé
20
g
krupicový cukr
2
PL
máslo
60
g
rozpuštěné
mouka pšeničná polohrubá
300
g
žloutek
4
ks
sůl
1
špetka
rum
1
PL
nastrouhaná ze čtvrtky biocitronu
tuk
na smažení
skořicový cukr
na poprášení
Postup
1
Z poloviny mléka, droždí, špetky cukru a hrstky mouky nechte vzejít kvásek. Hmota by měla zdvojnásobit objem a na povrchu by se měly objevit trhliny.
2
Ze zbývajícího mléka, cukru, soli, másla, rumu, žloutků, citronové kůry, mouky a kvásku zpracujte měkké, lesklé těsto.
3
Nechte vykynout (cca pětačtyřicet minut) a pak z něj vyválejte patnáct hádků, každý v polovině přehněte a zapleťte.
4
Nechte patnáct minut kynout na válu a pak naplocho smažte v hlubší vrstvě oleje tři minuty z každé strany (první stranu přiklopenou pokličkou).
5
Vyjměte, nechte okapat na pečicím papíru, dejte na tác a pocukrujte