0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šišky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 15 šišek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3146 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 266 g
Tuky 179 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte hravou obměnu tradičních masopustních koblih!

Suroviny

mléko 120 ml
vlažné
droždí čerstvé 20 g
krupicový cukr 2 PL
máslo 60 g
rozpuštěné
mouka pšeničná polohrubá 300 g
žloutek 4 ks
sůl 1 špetka
rum 1 PL
citronová kůra
nastrouhaná ze čtvrtky biocitronu
tuk
na smažení
skořicový cukr
na poprášení

Postup

1

Z poloviny mléka, droždí, špetky cukru a hrstky mouky nechte vzejít kvásek. Hmota by měla zdvojnásobit objem a na povrchu by se měly objevit trhliny.

2

Ze zbývajícího mléka, cukru, soli, másla, rumu, žloutků, citronové kůry, mouky a kvásku zpracujte měkké, lesklé těsto.

3

Nechte vykynout (cca pětačtyřicet minut) a pak z něj vyválejte patnáct hádků, každý v polovině přehněte a zapleťte.

4

Nechte patnáct minut kynout na válu a pak naplocho smažte v hlubší vrstvě oleje tři minuty z každé strany (první stranu přiklopenou pokličkou).

5

Vyjměte, nechte okapat na pečicím papíru, dejte na tác a pocukrujte

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit