Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Snadné Na 15 šišek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3144 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 266 g
Tuky 179 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hravá obměna tradičních masopustních koblih

Suroviny

mléko 120 ml
vlažné
droždí 20 g
čerstvé
krupicový cukr 2 PL
máslo 60 g
rozpuštěné
mouka pšeničná polohrubá 300 g
žloutek 4 ks
sůl špetka
rum 1 PL
citronová kůra
ze čtvrtky biocitronu
tuk
na smažení
skořicový cukr
na poprášení

Postup

1

Z poloviny mléka, droždí, špetky cukru a hrstky mouky nechte vzejít kvásek. Hmota by měla zdvojnásobit objem a na povrchu by se měly objevit trhliny.

2

Ze zbývajícího mléka, cukru, soli, másla, rumu, žloutků, citronové kůry, mouky a kvásku zpracujte měkké, lesklé těsto.

3

Nechte vykynout (cca pětačtyřicet minut) a pak z něj vyválejte patnáct hádků, každý v polovině přehněte a zapleťte.

4

Nechte patnáct minut kynout na válu a pak naplocho smažte v hlubší vrstvě oleje tři minuty z každé strany (první stranu přiklopenou pokličkou).

5

Vyjměte, nechte okapat na pečicím papíru, dejte na tác a pocukrujte

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit