Karolininy bramborové šišky se strouhankou

Karolininy bramborové šišky se strouhankou

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 399 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Karolina a její maminka Kateřina se u společného vaření hodně hádají, hodně smějí a Karolina vždycky odmlouvá. Šišky si ale vymazlily!

Suroviny

brambory 500 g
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
+ 1 žloutek navíc
sůl
máslo 2 PL
na opečení strouhanky
strouhanka 150 g
moučkový cukr
na posypání
ghí
na přelití

1Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete udělat i den předem).

2 Oloupejte je a nastrouhejte, přidejte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto.

3 Těsto nakrájejte na čtyři díly, z každého udělejte váleček a z něj nožem odkrajujte dílky, vytvarujte šišky a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou – zhruba 10 minut.

4 Mezitím si na másle opečte strouhanku. Hotové šišky posypte strouhankou, cukrem a přelijte máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit