Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karolininy bramborové šišky se strouhankou

Karolininy bramborové šišky se strouhankou

4.1/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 399 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Karolina a její maminka Kateřina se u společného vaření hodně hádají, hodně smějí a Karolina vždycky odmlouvá. Šišky si ale vymazlily!

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
+ 1 žloutek navíc
sůl
na opečení strouhanky
strouhanka 150 g
na posypání
ghí
na přelití

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete udělat i den předem).

2

Oloupejte je a nastrouhejte, přidejte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto.

3

Těsto nakrájejte na čtyři díly, z každého udělejte váleček a z něj nožem odkrajujte dílky, vytvarujte šišky a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou – zhruba 10 minut.

4

Mezitím si na másle opečte strouhanku. Hotové šišky posypte strouhankou, cukrem a přelijte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč