Karolininy bramborové šišky se strouhankou

Karolininy bramborové šišky se strouhankou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 399 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Karolina a její maminka Kateřina se u společného vaření hodně hádají, hodně smějí a Karolina vždycky odmlouvá. Šišky si ale vymazlily!

Suroviny

brambory 500 g
varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
+ 1 žloutek navíc
sůl
máslo 2 PL
na opečení strouhanky
strouhanka 150 g
moučkový cukr
na posypání
ghí
na přelití

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete udělat i den předem).

2 Oloupejte je a nastrouhejte, přidejte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto.

3 Těsto nakrájejte na čtyři díly, z každého udělejte váleček a z něj nožem odkrajujte dílky, vytvarujte šišky a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou – zhruba 10 minut.

4 Mezitím si na másle opečte strouhanku. Hotové šišky posypte strouhankou, cukrem a přelijte máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit