Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karolininy bramborové šišky se strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 32
Do 75 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 399 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Karolina a její maminka Kateřina se u společného vaření hodně hádají, hodně smějí a Karolina vždycky odmlouvá. Bramborové šišky se strouhankou si ale vymazlily! Jestli také patříte do tábora, který bramborové šišky na sladko sype pouze praženou strouhankou a cukrem, tak vítejte. Pro makové příznivce nabízíme recept ve výběru níže.

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
+ 1 žloutek navíc
sůl
na opečení strouhanky
strouhanka 150 g
na posypání
ghí
nebo máslo na přelití

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete udělat i den předem).

2

Oloupejte je a nastrouhejte, přidejte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto.

3

Těsto nakrájejte na čtyři díly, z každého udělejte váleček a z něj nožem odkrajujte dílky, vytvarujte šišky a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou – zhruba 10 minut.

4

Mezitím si na másle opečte strouhanku. Hotové šišky posypte strouhankou, cukrem a přelijte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...