Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karolininy bramborové šišky se strouhankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 32
Do 75 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2224 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 399 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Redaktorka Karolina a její maminka Kateřina se u společného vaření hodně hádají, hodně smějí a Karolina vždycky odmlouvá. Bramborové šišky se strouhankou si ale vymazlily! Jestli také patříte do tábora, který bramborové šišky na sladko sype pouze praženou strouhankou a cukrem, tak vítejte. Pro makové příznivce nabízíme recept ve výběru níže.

Suroviny

varný typ C
mouka pšeničná hrubá 250 g
vejce 1 ks
+ 1 žloutek navíc
sůl
na opečení strouhanky
strouhanka 150 g
na posypání
ghí
nebo máslo na přelití

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete udělat i den předem).

2

Oloupejte je a nastrouhejte, přidejte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto.

3

Těsto nakrájejte na čtyři díly, z každého udělejte váleček a z něj nožem odkrajujte dílky, vytvarujte šišky a vařte je v osolené vodě, dokud nevyplavou – zhruba 10 minut.

4

Mezitím si na másle opečte strouhanku. Hotové šišky posypte strouhankou, cukrem a přelijte máslem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...