Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová kaše s hráškem

Bramborová kaše s hráškem

4.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 156 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!

Suroviny

přílohové, varný typ B, oloupané, nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 200 g
na rozředění (viz Něco navíc)

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.

2

Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC

Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...