0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s hráškem

Bramborová kaše s hráškem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 156 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!

Suroviny

brambory 600 g
přílohové, varný typ B, oloupané, nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 200 g
mascarpone 250 g
mléko
na rozředění (viz Něco navíc)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.

2 Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC

Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit