Bramborová kaše s hráškem

Bramborová kaše s hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 156 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!

Související recepty

Suroviny

brambory 600 g
přílohové, varný typ B, oloupané, nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 200 g
mascarpone 250 g
mléko
na rozředění (viz Něco navíc)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.

2 Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC

Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit