Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!
Suroviny
brambory
600
g
přílohové, varný typ B, oloupané, nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek
200
g
mascarpone
250
g
mléko
na rozředění (viz Něco navíc)
1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.
2 Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.
NĚCO NAVÍC
Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)