0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborová kaše s hráškem

Bramborová kaše s hráškem

4.5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 156 g
Tuky 100 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je díky své hedvábné jemnosti jednou z nejoblíbenějších příloh... Už jste ji ale zkoušeli vylepšit hráškem? Dokonalost!

Suroviny

přílohové, varný typ B, oloupané, nakrájené na kostky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mražený hrášek 200 g
mléko
na rozředění (viz Něco navíc)

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, na poslední minutu do nich přidejte hrášek, aby se prohřál.

2 Sceďte a rozšťouchejte s mascarpone tak, aby část hrášku zůstala v celku. Osolte a opepřete.

NĚCO NAVÍC

Jestli je kaše příliš hustá, rozřeďte ji trochou horkého mléka – každé mascarpone se rozpouští jinak. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...