Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1821 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 120 g
Tuky 125 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr a smetana krásně podtrhnout a zjemní chuť fenyklu. Tuhle originální přílohu budete milovat!

Suroviny

menší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
ciabatta 1 hrnek
rozmixované
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Fenykl nakrájejte na klínky. Horní drobné lístky (chmýří) si můžete odložit na závěr na posypání. Osolte a rozložte do pekáčku. Podlijte mírně vodou a pečte cca 15 minut, až trochu změkne. Obraťte, přelijte smetanou, posypte parmazánem a pečte dalších 15 minut, až bude fenykl měkký a omáčka zhoustne.

2

Ciabattovou strouhanku osolte, opepřete a promíchejte s rozpuštěným máslem a posypte jí fenykl. Zvyšte teplotu na 220°C a 3–5 minut zapékejte dozlatova. Podle chuti posypte odloženými fenyklovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...