Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1821 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 120 g
Tuky 125 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr a smetana krásně podtrhnout a zjemní chuť fenyklu. Tuhle originální přílohu budete milovat!

Suroviny

menší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
strouhaný
ciabatta 1 hrnek
rozmixované
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Fenykl nakrájejte na klínky. Horní drobné lístky (chmýří) si můžete odložit na závěr na posypání. Osolte a rozložte do pekáčku. Podlijte mírně vodou a pečte cca 15 minut, až trochu změkne. Obraťte, přelijte smetanou, posypte parmazánem a pečte dalších 15 minut, až bude fenykl měkký a omáčka zhoustne.

2

Ciabattovou strouhanku osolte, opepřete a promíchejte s rozpuštěným máslem a posypte jí fenykl. Zvyšte teplotu na 220°C a 3–5 minut zapékejte dozlatova. Podle chuti posypte odloženými fenyklovými lístky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč