Sýr a smetana krásně podtrhnout a zjemní chuť fenyklu. Tuhle originální přílohu budete milovat!
Suroviny
fenykl
4
ks
menší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání
200
ml
parmazán
50
g
strouhaný
ciabatta
1
hrnek
rozmixované
máslo
50
g
rozpuštěné
Postup
1
Troubu předehřejte na 180°C. Fenykl nakrájejte na klínky. Horní drobné lístky (chmýří) si můžete odložit na závěr na posypání. Osolte a rozložte do pekáčku. Podlijte mírně vodou a pečte cca 15 minut, až trochu změkne. Obraťte, přelijte smetanou, posypte parmazánem a pečte dalších 15 minut, až bude fenykl měkký a omáčka zhoustne.
2
Ciabattovou strouhanku osolte, opepřete a promíchejte s rozpuštěným máslem a posypte jí fenykl. Zvyšte teplotu na 220°C a 3–5 minut zapékejte dozlatova. Podle chuti posypte odloženými fenyklovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů )
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )