Gratinovaný fenykl

Gratinovaný fenykl

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1821 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 120 g
Tuky 125 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sýr a smetana krásně podtrhnout a zjemní chuť fenyklu. Tuhle originální přílohu budete milovat!

Související recepty

Suroviny

fenykl 4 ks
menší
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
smetana ke šlehání 200 ml
parmazán 50 g
strouhaný
ciabatta 1 hrnek
rozmixované
máslo 50 g
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 180°C. Fenykl nakrájejte na klínky. Horní drobné lístky (chmýří) si můžete odložit na závěr na posypání. Osolte a rozložte do pekáčku. Podlijte mírně vodou a pečte cca 15 minut, až trochu změkne. Obraťte, přelijte smetanou, posypte parmazánem a pečte dalších 15 minut, až bude fenykl měkký a omáčka zhoustne.

2 Ciabattovou strouhanku osolte, opepřete a promíchejte s rozpuštěným máslem a posypte jí fenykl. Zvyšte teplotu na 220°C a 3–5 minut zapékejte dozlatova. Podle chuti posypte odloženými fenyklovými lístky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit