0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Kuskusový salát s chřestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1601 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 173 g
Tuky 74 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskovou přílohu v podobě kuskusového salátu s chřestem a cuketou hravě proměníte v hlavní chod. Přidejte kousky opečeného masa nebo sýr a rychlá večeře je na světě.

Suroviny

kuskus 175 g
150–200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 4 PL
+ k podávání
vývar zeleninový 400 ml
vroucí
olivový olej 1 PL
chřest zelený 200 g
na šikmé špalíky
cuketa 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
citron 1 ks
kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
třtinový cukr 2 ČL
světlý
kapary 2 PL
nasekané
petrželka 1 hrst
malá, lístky otrhané
máta 1 hrst
malá, lístky otrhané
jarní cibulka 2 ks
nebo 3 kusy, na tenké plátky

Postup

1

Promíchejte kuskus se lžičkou soli a 1 lžící panenského olivového oleje. Nasypte ho do rendlíku, zalijte vroucím vývarem, zakryjte a nechte zakrytý, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu a nezměkne. Potom ho načechrejte vidličkou a odložte.

2

Mezitím na olivovém oleji v hlubší pánvi opečte cuketu, okolo 3 minut, potom přisypte chřest a opékejte ještě další 3–4 minuty, dokud vše nezměkne. Osolte, opepřete a vmíchejte do kuskusu.

3

Smíchejte citronovou kůru i šťávu, cukr, kapary a 3 lžíce panenského olivového oleje a zálivku zlehka promíchejte s připraveným salátem a větší částí zelených bylinek. Posypejte zbylými bylinkami a podávejte s panenským olivovým olejem na pokapání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit