Bleskovou přílohu v podobě kuskusového salátu s chřestem a cuketou hravě proměníte v hlavní chod. Přidejte kousky opečeného masa nebo sýr a rychlá večeře je na světě.
Suroviny
Postup
Promíchejte kuskus se lžičkou soli a 1 lžící panenského olivového oleje. Nasypte ho do rendlíku, zalijte vroucím vývarem, zakryjte a nechte zakrytý, dokud kuskus nevsákne všechnu tekutinu a nezměkne. Potom ho načechrejte vidličkou a odložte.
Mezitím na olivovém oleji v hlubší pánvi opečte cuketu, okolo 3 minut, potom přisypte chřest a opékejte ještě další 3–4 minuty, dokud vše nezměkne. Osolte, opepřete a vmíchejte do kuskusu.
Smíchejte citronovou kůru i šťávu, cukr, kapary a 3 lžíce panenského olivového oleje a zálivku zlehka promíchejte s připraveným salátem a větší částí zelených bylinek. Posypejte zbylými bylinkami a podávejte s panenským olivovým olejem na pokapání.