Množství lze snadno znásobit – ale udělejte jen tolik, kolik opravdu sníte. Avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. A teď už máte všechny potřebné instrukce, takže si špagety s avokádem a lososem můžete podle receptu připravit.
Suroviny
Postup
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím dejte dužinu z avokáda do robotu spolu s olivovým olejem, česnekem, polovinou petrželky a štědrou dávkou citronové šťávy. Osolte a opepřete a rozmixujte.
Jakmile jsou těstoviny hotové, odložte si cca 100 ml vody z vaření a špagety sceďte. Avokádovou omáčku promíchejte s těstovinami, lososem a podle potřeby i s trochou vody z vaření. Dochuťte a podávejte posypané zbylou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů)
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů)
Komentáře