0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s avokádem a lososem

Špagety s avokádem a lososem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2160 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 135 g
Tuky 129 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství lze snadno znásobit – ale udělejte jen tolik, kolik opravdu sníte. Avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. 

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
avokádo 2 ks
zralá, oloupaná, zbavená pecek
olivový olej panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
oloupaný
petrželka 1 svazek
hladkolistá
citronová štáva
z 1 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
uzený losos 200 g
nakrájený na kousky velikosti sousta

Postup

1

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím dejte dužinu z avokáda do robotu spolu s olivovým olejem, česnekem, polovinou petrželky a štědrou dávkou citronové šťávy. Osolte a opepřete a rozmixujte.

2

Jakmile jsou těstoviny hotové, odložte si cca 100ml vody z vaření a špagety sceďte. Avokádovou omáčku promíchejte s těstovinami, lososem a podle potřeby i s trochou vody z vaření. Dochuťte a podávejte posypané zbylou petrželkou. 

Související články

AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit