Množství lze snadno znásobit – ale udělejte jen tolik, kolik opravdu sníte. Avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí.
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
avokádo
2
ks
zralá, oloupaná, zbavená pecek
olivový olej panenský
4
PL
česnek
2
stroužky
oloupaný
petrželka
1
svazek
hladkolistá
citronová šťáva
z 1 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
uzený losos
200
g
nakrájený na kousky velikosti sousta
Postup
1
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím dejte dužinu z avokáda do robotu spolu s olivovým olejem, česnekem, polovinou petrželky a štědrou dávkou citronové šťávy. Osolte a opepřete a rozmixujte.
2
Jakmile jsou těstoviny hotové, odložte si cca 100ml vody z vaření a špagety sceďte. Avokádovou omáčku promíchejte s těstovinami, lososem a podle potřeby i s trochou vody z vaření. Dochuťte a podávejte posypané zbylou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů)
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů)
- 20x lahodné avokádo(20 receptů)
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů)
Komentáře
Radka Dudová
24.11.2021 21:08
Super