Špagety s avokádem a lososem

Špagety s avokádem a lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2160 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 135 g
Tuky 129 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Množství lze snadno znásobit – ale udělejte jen tolik, kolik opravdu sníte. Avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. 

Související recepty

Suroviny

špagety 400 g
avokádo 2 ks
zralá, oloupaná, zbavená pecek
olivový olej panenský 4 PL
česnek 2 stroužky
oloupaný
petrželka 1 svazek
hladkolistá
citronová štáva
z 1 citronu
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
uzený losos 200 g
nakrájený na kousky velikosti sousta

1 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím dejte dužinu z avokáda do robotu spolu s olivovým olejem, česnekem, polovinou petrželky a štědrou dávkou citronové šťávy. Osolte a opepřete a rozmixujte.

2 Jakmile jsou těstoviny hotové, odložte si cca 100ml vody z vaření a špagety sceďte. Avokádovou omáčku promíchejte s těstovinami, lososem a podle potřeby i s trochou vody z vaření. Dochuťte a podávejte posypané zbylou petrželkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit