0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 79 g
Tuky 224 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. 

Suroviny

Na placičky
rostlinný olej
na potření plechu
cuketa 350 g
nastrouhaná nahrubo
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
dýňová semínka 25 g
loupaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kajenský pepř
kozí sýr 6 plátků
váleček s bílou plísní na povrchu
Na salátek
hořčice dijonská 1 ČL
jablečný ocet 50 ml
krupicový cukr 1,5 ČL
citronová štáva 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
jemný
kopr 1 hrst
nasekaný
okurka ½ ks
oloupaná, nakrájená na kostky
rukola 2 hrst
k podávání
citron 1 ks
na klínky, k podávání

Postup

1

Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.

2

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.

3

Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.

4

Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč