Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 79 g
Tuky 224 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. 

Související recepty

Suroviny

Na placičky
rostlinný olej
na potření plechu
cuketa 350 g
nastrouhaná nahrubo
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
dýňová semínka 25 g
loupaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kajenský pepř
kozí sýr 6 plátků
váleček s bílou plísní na povrchu
Na salátek
hořčice dijonská 1 ČL
jablečný ocet 50 ml
krupicový cukr 1.5 ČL
citronová štáva 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
jemný
kopr 1 hrst
nasekaný
okurka 0.5 ks
oloupaná, nakrájená na kostky
rukola 2 hrst
k podávání
citron 1 ks
na klínky, k podávání

1 Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.

2 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.

3 Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.

4 Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit