0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 79 g
Tuky 224 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. 

Suroviny

Na placičky
rostlinný olej
na potření plechu
cuketa 350 g
nastrouhaná nahrubo
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
dýňová semínka 25 g
loupaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kajenský pepř
kozí sýr 6 plátků
váleček s bílou plísní na povrchu
Na salátek
hořčice dijonská 1 ČL
jablečný ocet 50 ml
krupicový cukr 1.5 ČL
citronová štáva 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
jemný
kopr 1 hrst
nasekaný
okurka 0.5 ks
oloupaná, nakrájená na kostky
rukola 2 hrst
k podávání
citron 1 ks
na klínky, k podávání

1 Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.

2 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.

3 Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.

4 Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit