0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

4.3/5 Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 79 g
Tuky 224 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. 

Suroviny

Na placičky
rostlinný olej
na potření plechu
cuketa 350 g
nastrouhaná nahrubo
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
dýňová semínka 25 g
loupaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kajenský pepř
kozí sýr 6 plátků
váleček s bílou plísní na povrchu
Na salátek
hořčice dijonská 1 ČL
jablečný ocet 50 ml
krupicový cukr 1,5 ČL
citronová šťáva 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
jemný
kopr 1 hrst
nasekaný
okurka ½ ks
oloupaná, nakrájená na kostky
rukola 2 hrst
k podávání
na klínky, k podávání

Postup

1

Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.

2

Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.

3

Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.

4

Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč