Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo.
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.
Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.
Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.
Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nedělní oběd v letním hávu(8 receptů)
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů)
- Trpíte jarní únavou a svádíte to na počasí? Možná je to spíše chybou v jídelníčku, kterou dělají všichni(23 receptů)
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)