Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3265 kcal
Bílkoviny 224 g
Cukr 79 g
Tuky 224 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle rafinovaný předkrm rozhodně nebudete dělat naposledy – navíc je vhodný i pro vegetariány. Když znásobíte množství, bude skvělý i jako bezmasé hlavní jídlo. 

Suroviny

Na placičky
rostlinný olej
na potření plechu
cuketa 350 g
nastrouhaná nahrubo
vejce 1 ks
mouka pšeničná hladká 50 g
dýňová semínka 25 g
loupaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
kajenský pepř
kozí sýr 6 plátků
váleček s bílou plísní na povrchu
Na salátek
hořčice dijonská 1 ČL
jablečný ocet 50 ml
krupicový cukr 1.5 ČL
citronová štáva 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
jemný
kopr 1 hrst
nasekaný
okurka 0.5 ks
oloupaná, nakrájená na kostky
rukola 2 hrst
k podávání
citron 1 ks
na klínky, k podávání

1 Nejdřív připravte salátek. Prošlehejte hořčici, ocet, cukr a citronovou šťávu a pak pomalu za stálého šlehání přilévejte olivový olej a prošlehejte do emulze. Promíchejte s koprem a okurkou. Dejte do chladu až do doby podávání.

2 Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C a velký plech potřete olejem.

3 Na placičky zabalte cuketu do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Dejte do mísy, přidejte vejce, mouku, dýňová semínka, česnek, osolte, okořeňte kajenským pepřem a promíchejte. Vrchovaté lžíce směsi rozdělte na připravený plech na 6 hnízd/placiček (jako na fotografii). Do každé zatlačte kolečko kozího sýra.

4 Pečte 20–25 minut, až placičky zpevní a zezlátnou. Nechte vychladnout. Podávejte o pokojové teplotě s okurkovým salátkem, rukolou a klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit