Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1947 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 301 g
Tuky 43 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborové kari je variací na známý indický recept aloo gobi, ve kterém brambory doplňuje další zelenina, cizrna a hlavně spousta voňavého koření. Hřejivé a syté vegetariánské jídlo, které si můžete připravit i na druhý den do práce.

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nakrájený nadrobno
kari koření 1 PL
garam masala 2 ČL
římský kmín 2 ČL
mletý
sůl
kajenský pepř 1 špetka
varný typ A, oloupané a nakrájené na kostičky
1 konzerva
1 konzerva
nebo třtinový, podle chuti
limetová šťáva
podle chuti
mražený hrášek 1 hrst
koriandr čerstvý
k podávání
rýže vařená
k podávání

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a nechte ji na mírném plameni zvolna zesklovatět.

2

Přidejte česnek, zázvor a nechte rozvonět.

3

Vsypte kari, garam masalu, římský kmín, kurkumu, sůl a kajenský pepř. Minutu opékejte, aby se koření rozvonělo.

4

Vmíchejte brambory. Přidejte cizrnu, rajčata, kokosové mléko a vařte do změknutí brambor (díky rajčatům budou na povrchu pevné, uvnitř měkké).

5

Dochuťte cukrem, limetovou šťávou, vmíchejte hrášek a nechte prohřát. Podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.

    BRAMBORY JAKO HLAVNÍ CHOD

    • Opečené brambory se slaninou a špenátem nebo se zelím fungují stejně dobře, jako když takto připravíte noky nebo špecle.
    • Jacket potato je velká pečená brambora s náplní dle chuti. Můžete ji jen posypat sýrem a přidat ochucenou zakysanou smetanu nebo do ní vložit panenku se smetanou a houbami, trhané maso či pečenou zeleninu.
    • Brambory můžete použít jako jakoukoliv jinou zeleninu, ať už je zapečete, uděláte kari, nebo je přidáte jako vložku do polévky.

    Související články

    Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

    Autor: redakce Apetitu

    Apetit 2022/10

    Apetit magazín

    Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
    • Zajímavosti

    Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

    Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...