Bramborové kari je variací na známý indický recept aloo gobi, ve kterém brambory doplňuje další zelenina, cizrna a hlavně spousta voňavého koření. Hřejivé a syté vegetariánské jídlo, které si můžete připravit i na druhý den do práce.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej, vsypte cibuli a nechte ji na mírném plameni zvolna zesklovatět.
Přidejte česnek, zázvor a nechte rozvonět.
Vsypte kari, garam masalu, římský kmín, kurkumu, sůl a kajenský pepř. Minutu opékejte, aby se koření rozvonělo.
Vmíchejte brambory. Přidejte cizrnu, rajčata, kokosové mléko a vařte do změknutí brambor (díky rajčatům budou na povrchu pevné, uvnitř měkké).
Dochuťte cukrem, limetovou šťávou, vmíchejte hrášek a nechte prohřát. Podávejte s čerstvým koriandrem a rýží.
BRAMBORY JAKO HLAVNÍ CHOD
- Opečené brambory se slaninou a špenátem nebo se zelím fungují stejně dobře, jako když takto připravíte noky nebo špecle.
- Jacket potato je velká pečená brambora s náplní dle chuti. Můžete ji jen posypat sýrem a přidat ochucenou zakysanou smetanu nebo do ní vložit panenku se smetanou a houbami, trhané maso či pečenou zeleninu.
- Brambory můžete použít jako jakoukoliv jinou zeleninu, ať už je zapečete, uděláte kari, nebo je přidáte jako vložku do polévky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(20 receptů )
- Velký výběr luštěninových jídel, které si zamilujete. Vyzkoušejte třeba fazolové placičky nebo dhal z červené čočky(25 receptů )
- 50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat(52 receptů )