Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kambodžské červené kari podle Sofie Smith
Kambodžské červené kari podle Sofie Smith
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kambodžské červené kari podle Sofie Smith

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 224 g
Tuky 134 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepodceňte poctivé krájení ingrediencí do pasty, robot je sice zvládne rozmixovat, ale pasta pak bude ,chlupatá‘.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
kambodžská kari pasta (suroviny a recept níže)
1–2 podle chuti + další k podávání
citronová tráva
vršky zbylé z kari pasty
koření 3 lístky
listy kaffirové limety (nemusí být)
velké, oloupané a nakrájené na 5mm plátky
mrkev 3 ks
nakrájená na 3mm kolečka
konzerva – scezená a propláchnutá, zrna zbavená slupek
fazolky zelené 200 g
mohou být i mražené
sójová omáčka 4 PL
světlá nebo podle chuti
šťáva podle chuti + klínky k podávání
koriandr čerstvý
nasekaný k podávání
rýže jasmínová
vařená k podávání
NA KAMBODŽSKOU KARI PASTU
citronová tráva 30 g
spodky a vršky odříznuté
galangal 60 g
pečlivě omytý
koření 40 g
karchai (kořínky podobné kuřecím pařátkům s vůní fernetu)
oloupané stroužky
oloupaná
koření 8 lístků
listy kaffirové limety (lze i mražené)
koriandr čerstvý 60 g
koriandrové kořínky omyté
oloupaná
chilli sušené 3 ČL
sůl 1 ČL
badyán 2 hvězdičky
kardamom 8 tobolek
rostlinný olej 90 ml
+ na opékání

Postup

1

Všechny suroviny na pastu jemně nakrájejte nebo roztlučte v hmoždíři (koření). Vše vsypte do výkonného mixéru a rozmixujte dohladka.

2

Na 1–2 lžících oleje pastu opékejte, dokud se nerozvoní, nezmění barvu i chuť, ale nespalte ji, aby nezhořkla. Trvá to asi 20 minut. (Pastu, co hned nespotřebujete, uchovejte v lednici po dobu 2 týdnů nebo v mrazáku).

3

Na omáčku opékejte na oleji hotovou (už jednou opečenou!) pastu, dokud se nerozvoní, pak ji zalijte mlékem, plechovku vypláchněte stejným množstvím vody a nalijte do hrnce. Přidejte celé chilli papričky (pro pálivější verzi je podélně rozpulte), citronovou trávu a kaffirové listy, chcete-li. Přiveďte k varu, přihoďte brambory, po chvíli mrkev, a když bude zelenina téměř měkká, cizrnu a fazolky. Nechte chvíli projít varem, odstavte, dochuťte sójovkou a limetovou šťávou a podávejte s rýží, posypané koriandrem a vedle přidejte jemně nakrájenou chilli papričku k přiostření.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč