Bramborové lívanečky

Bramborové lívanečky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané
zakysaná smetana 1 ks
žloutek 1 ks
mouka pšeničná polohrubá 150 g
sůl
olej
na smažení

Postup

1

Brambory uvařte v osolené vodě, prolísujte přes cedník nebo rozmačkejte šťouchadlem a nechte vychladnout.

2

K bramborám přidejte mouku, žloutek, kysanou smetanu a zpracujte v těsto.

3

Lžící vmačkejte těstíčko do vymaštěného lívanečníku a osmahněte z obou stran.

4

Něco navíc:

  • Brambory začněte vařit co nejdříve, ať se potom nezdržujete čekáním až vychladnou.
  • Nešetřete solí, ta bramborovým lívanečkům dodává chuť, zvláště pokud jsou přílohou k masu.
  • Dobré i ke špenátu, zelí se slaninou.
Autor: ivetta1102

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit