Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brioška z pekárny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 44
Do 90 minut Velmi snadné Na 1 kg briošky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4503 kcal
Bílkoviny 153 g
Sacharidy 405 g
Tuky 236 g
Vláknina 75 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravá francouzská brioška je krásně žlutá a má plnou chuť, je zároveň tak trochu sladká a tak trochu slaná. Můžete si ji namazat máslem a marmeládou, nebo ji obložit plátky sýru, šunky a zeleniny. A pokud máte domácí pekárnu, briošku připravíte levou zadní.

Suroviny

mléko 80 ml
vejce 5 ks
máslo 200 g
sůl 2 ČL
droždí sušené 1,5 PL
čokoládové pecičky 150 g
lze nahradit rozinkami (lze vynechat)

Postup

1

Nejdříve dejte do pečící nádoby ,mokré' ingredience, tedy mléko, vejce a změklé máslo. Přidejte cukr, droždí a nakonec vsypte mouku. Do ní udělejte důlek a nasypte do něj sůl.

2

Pečící nádobu vložte do přístroje, zvolte program na pečení sladkého pečiva (vánočka, brioška...), zvolte váhu, barvu kůrky a stisknete start. Po zvukovém signálu přidejte čočky či rozinky. Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a vyndejte chléb.

Související články

Apetit magazín