Pravá francouzská brioška je krásně žlutá a má plnou chuť, je zároveň tak trochu sladká a tak trochu slaná. Můžete si ji namazat máslem a marmeládou, nebo ji obložit plátky sýru, šunky a zeleniny. A pokud máte domácí pekárnu, briošku připravíte levou zadní.
Suroviny
mléko
80
ml
vejce
5
ks
máslo
200
g
sůl
2
ČL
krupicový cukr
2
PL
mouka pšeničná hladká
575
g
droždí sušené
1,5
PL
čokoládové pecičky
150
g
lze nahradit rozinkami (lze vynechat)
Postup
1
Nejdříve dejte do pečící nádoby ,mokré' ingredience, tedy mléko, vejce a změklé máslo. Přidejte cukr, droždí a nakonec vsypte mouku. Do ní udělejte důlek a nasypte do něj sůl.
2
Pečící nádobu vložte do přístroje, zvolte program na pečení sladkého pečiva (vánočka, brioška...), zvolte váhu, barvu kůrky a stisknete start. Po zvukovém signálu přidejte čočky či rozinky. Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a vyndejte chléb.