Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brioška z pekárny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Na 1 kg briošky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4427 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 402 g
Tuky 235 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravá francouzská brioška je krásně žlutá a má plnou chuť, je zároveň tak trochu sladká a tak trochu slaná. Můžete si ji namazat máslem a marmeládou, nebo ji obložit plátky sýru, šunky a zeleniny.

Suroviny

mléko 80 ml
vejce 5 ks
máslo 200 g
sůl 2
1,5 PL
sušené droždí
čokoládové pecičky 150 g
lze nahradit rozinkami

Postup

1

Nejdříve dejte do pečící nádoby ,mokré' ingredience, tedy mléko, vejce a změklé máslo. Přidejte cukr, droždí a nakonec vsypte mouku. Do ní udělejte důlek a nasypte do něj sůl.

2

Pečící nádobu vložte do přístroje, zvolte program na pečení sladkého pečiva (vánočka, brioška...), zvolte váhu, barvu kůrky a stisknete start. Po zvukovém signálu přidejte čočky či rozinky. Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a vyndejte chléb.

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...