0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 33
Na 1 kg briošky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4427 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 402 g
Tuky 235 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pravá francouzská brioška je krásně žlutá a má plnou chuť, je zároveň tak trochu sladká a tak trochu slaná. Můžete si ji namazat máslem a marmeládou, nebo ji obložit plátky sýru, šunky a zeleniny.

Suroviny

mléko 80 ml
vejce 5 ks
máslo 200 g
sůl 2
krupicový cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 575 g
1.5 PL
sušené droždí
čokoládové pecičky 150 g
lze nahradit rozinkami

Nejdříve dejte do pečící nádoby ,mokré' ingredience, tedy mléko, vejce a změklé máslo. Přidejte cukr, droždí a nakonec vsypte mouku. Do ní udělejte důlek a nasypte do něj sůl. Pečící nádobu vložte do přístroje, zvolte program na pečení sladkého pečiva (vánočka, brioška...), zvolte váhu, barvu kůrky a stisknete start. Po zvukovém signálu přidejte čočky či rozinky. Na konci programu přístroj vypněte, vyjměte pečící nádobu a vyndejte chléb.


Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit